Monday, August 17, 2009

Cooking

Det var en fantastisk enkel risotto jag slängde ihop igår kväll. Maken fick rensa alla kantareller som smörstektes i peppar. En massa färska kryddor senare och så var söndagsmiddagen fixad.

3 comments:

  1. Gud vad sugen jag blev på risotto. Ser kalasgott ut. Kram Linda

    ReplyDelete
  2. Gud så gott! Risotto kan vara bland det godaste som finns, tyvärr blir det inte så mkt sånt hemma hos oss. Det ska helst gå snabbt,. och risotto verkar ju lite krångligt ? =)

    Kan du inte lägga ut receptet.. hade varit super!

    Kram från en läsare

    ReplyDelete
  3. Erika: Ja du. Koka fullkornsris. I en annan kastrull har du i typ 5-6dl matlagningsgrädde, liute ekologisk buljong, örtkryddor, peppar och lite socker. Rör upp och koka lite. HÄll sedan i riset i grädden och rör om. Det ska vara en ganska fast konsistens. Sedan river du en hel parmesan coh rör i i riset så att det kletar til sig. Över detta hade vi smörstekta kantareller. Superenkelt och supergott. Lätt att variera med tex bacon, korv, oxfilet etc. Lycka till!

    ReplyDelete