Tuesday, November 3, 2009

First round questions

Inte hade jag en aning om att det skulle bli så många frågor och jag tror att jag kommer få dela upp dem på minst två inlägg om jag ska orka/hinna svara på dem alla. Jag har tagit mig rättigheterna till att skriva om frågorna lite, förkorta dem men svarar ändå på allt.

 1. Vart köper du dina röda Kabbalaharmband? /Nathalie
  Svar: De specialbeställs som en lång röd ylletråd direkt från Israel. Tråden är ett par meter och den räcker i många, många år.

 2. Om man förstorar läpparna med Juvaderm kan man sedan förstora dem med Restylane?/Elin
  Svar: Absolut. Båda fillrarna innehåller Hyaluronsyra och är med andra ord samma ämne så det går utmärkt.

 3. Vilken fin bild, här kommer frågorna: Jag har små fina sovrynkor och ett stort veck från gat och ner mot kinden. Är det Restylane eller Restylane vital jag ska fylla ut dem med? Jag har också en röd prick på kinden som hela tiden återkommer, nästan som ett blodfyllt blåmärke inuti kinden. Vad kan det vara och hur får jag bort det?/Anonym
  Svar: Vare sig Restylane eller Restylane Vital är nog det jag skulle rekommendera. Snarare Botox då det är linjer/rynkor som kommer på grund av en muskelkontraktion. Botox är ett protein som injiceras i muskel och får den att slappna av - vilket gör att du blir av med alla linjer. Kom på en konsultation så ser vi vad exakt går att göra för dig! Restylane kan fungera för att skapa mer volym och fukt i området med jag tror att Botox skulle vara det mest lämpliga.

 4. Kan du inte ladda upp bilder på ert hem?/anonym
  Svar: skrålla ner ungefär en månad så ser du massor. Eller gå in under länken längst ner som heter "At my place".

 5. Hur mycket spenderar du på kläder och smink varje månad?/Anonym
  Svar: Jag är mycket enkel när det gäller smink och skönhet. Medicinska produkterna från Jan Marini använder jag med de är dryga som sjutton. Annars är det bara mascara från Maybelline, läppenna från Lancome, glans från Chanel och puder samt rouge från I.D jag använder. Så jag uppksattar summan till max 400kr per månad i smink.
  Mitt klädkonto däremot går dessvärre sällan under femsiffrigt. Och nu är jag ärlig. Vilket jag inte skäms över då jag anser att det är ett mycket trevligt nöje. Tar god han om mina kläder, skor och väskor och har små koftor och kreationer från bland annat Kenzo som jag köpte när jag var 17år och fortfrande använder som om de vore nya.

 6. Drömresemål? /Nina
  Svar: Just nu New York. Annars vill jag tillbaka till Barcelona pronto! Och en solsemester i vinter vore grymt.

 7. Jag tycker du är söt som socker och älskar din blogg! Vad kostar en botoxbehandling mellan ögonbrynen och hur ofta måste man fylla på? Vad kostar hudvårdsprodukter från Jan Marini måste man boka en konsultation hos dig frst då? Vill också förstora mina läppar, hur gör jag då? Tack för en fantastisk blogg! /Josefine
  Svar: Tack för dina fina ord! en Botoxbehanlding mellan ögonbrynen kostar 3000kr men oftast gör man hela pannan om det ska se fint och naturligt ut och då blir det 4500kr. Man fyller på mellan var 3-4 månad och resultaten är fantastiska. You´ll never go back.
  Jan Marinis produkter kostar lite olika beroende på vad det är men ett vanligt "startpaket" med fem prodokter kostar 3100kr och du måste komma på en konsultation för att få köpa dem just för att de är väldigt potenta och ska användas enligt ordination. Vill du förstora läpparna bokar du tid för konsultation och gör sedan behandlingen samma dag. Klinikens nummer 08 441 81 48! Välkommen!

 8. Vill börja med att tacka för en fin blogg, den är min favorit! Hur mycket kostar en behandling med hyaluronsyra (Restylane) för mörka ringar under ögonen? /Elsa
  Svar: Vanligtvis kostar en Tear Trough behandling mellan 2 - 3000kr beroende på hur djupa skåror man har. Lycka till!

 9. Tack Stina för en otroligt inspirerande blogg. Du är strålande vacker som vanligt. Hur gammal är du?/Sophie
  Svar: Tack för dina fina ord! Jag fyller 30år om någon månad och älskar att bli äldre!

 10. Jag har samma fråga - hur gammal är du och har du något bra tips på en Vintagebutik i Stockholm?/Marta
  Svar: Jag fyller som sagt 30 år. Ja, massor. Först och främst min eget nätbutik Stinas Vintage Store, sedan Novita på Luntmakargatan, Två tre gånger på Birjerjarlsgatan, Chanesse på Greveturegatan, Stadsmissionen lite överallt. Jag handlar sällan här i Sverige utan mest utomlands och på Ebay när jag vill ha vintage.

 11. Vad har du för utbildning? Har du gått sjuksköterskelinjen? Måste man det för att arbeta som estetisk skönhetsbehandlare? Om man är 21år, hur ofta måste man fylla på Restylane i läpparna? Kram/ Anonym
  Svar: Jag är sjuksköterska med specialisering inom estetik. Jag har gått ungefär 14 utbildningar sedan Karolinska med det är framförallt mitt konstnärliga kunnande som gör att jag är bra på det jag gör. Man måste ha en medicinsk bakgrund det stämmer. Om du är en normal 21 åring kan jag generellt säga att du måste fylla på första gången med 1ml (3000kr) och därefter en touch up med ungefär lika mycket efter ungefär en månad för att det ska hålla. Därefter kanske fylla på var femte månad om du har tur.

 12. Om man skulle våga sig på en riktig operation, knivae och allt vem skulle du då rekommenadera? För näsoperation men kanske även ögonlock så småningom? /Sofia
  Svar: Jag brukar vakta mig för att rekommenadera folk då smaken är som baken och det är mycket som ska spela in för att en operation ska bli riktigt bra. Patientens förväntingar till exampel och på bra kommunikation innan. Men Birgit Stark för ögonlock då jag sett många av hennes arbeten och det har sett bra ut. För en Rhinoplastik (näsoperation) skulle jag gå till Gabriella Sellman och sedan till Charles på Viktoriakliniken och bilda mig en egen uppfattning. Be om före och efterbilder och var extremt noggran med hur du vill ha resultatet. Näsor är bland det svåraste.

 13. Jag undrar när du tycker att det är lämpligt att börja med fillers/botox mot rynkor? Är 26år och börjar få antydan till rynkor i pannan. Kram och tack för en bra blogg! /Katharina
  Svar: När man kommit upp i din ålder och börjar få tydliga linjer i pannan, mellan ögonbrynen eller runt ögonen - och inte trivs med det tycker jag det kan vara dags att gå på en konsultation för Botox då det är muskler som orsakar dessa mimiska linjer. Botox kräver minst förändring på utseendet men ger fantastiska resultat på ovanstående områden. Både för att förebygga att få mer och ta bort dem som redan existerar. Fem minuter tar behandlingen och så ser du strålande ut efter ungefär två veckor.

 14. Hur länge har du varit gift och vart gifte ni er? Vore kul att se bilder! /Stephanie
  Svar: Vi har varit tillsammans nästan tio år och gifta snart tre. Vi gifte oss på vackra Wynn Hotell i USA. Bilderna håller jag nog för oss själva som det känns nu. Men man får se i framtiden. Jag hade en klänning från LA som såg ut som den bortgångna Carolyn Bessete Kennedy gifte sig i men min hade cremevit spets från axlarna ner till svanken så ingen BH kunde jag ha. Det var väldigt vackert.

 15. Hej Stina. Skrev tidigare och tackade för tipset om IPL-behanlingen. Vad är positivt/negativt med behanlingen? Jag gör den främst för blodkärl på kinden och allmän rödhet. Ha det fint! /Erika
  Svar: Varsegod. Fördelen är att huden blir fantastisk efter ett par dagar (men helst ska man ha stått på Jan Marinis produkter innan annars kommer ljuset inte så långt ner som det ska) och diffus rödhet, pigmentfläckar och liknande försvinner efter ca: 1-3 behanlingar. Nackdelen är att du måste ha en bra behandlare som inte bränner idg eller reboundpigmenterar dig - alltså gör att du får mer pigment. Lycka till!

 16. Jag har en kort lite sluttande haka och har funderat på Sub Q ett tag. Hur mycket kostar det och hur vet ni hur mycket och hur du ska göra?/Anonym
  Svar: Sub Q i en haka kostar vanligtvis 5500kr och sker mycket enkelt. Man mäter och tittar sig igenom hela behanlingen för att skapa en symetri mellan näsa, läppar och haka i profil. Det blir så fint. Om du bara visste!

 17. Vad rekommenderar du för torr hy utan lyster? IPL eller Restylane Vital?/anonym
  Svar: Jan Marinis produkter (fem stycken 3100kr) i sex veckor sedan IPL två gånger efter det och kanske en kemisk peel. Sedan kommer du inte känna igen dig själv.

 18. Hej Stina. Kanske en personlig fråga och jag förstår om du inte vill gå in och prata om det men jag har följt din blogg länge och älskar den. Jag vet att du och din man har kämpat med barnlöshet länge. Har ni fått reda på vad felet ligger i eller är ni som oss, vi kan bara inte bli gravida med varandra? Kramar/ Anonym
  Svar: Det är inte fel på någon av oss. Vi försöker inte längre som det ser ut just nu. Jag tror inte vi är kompatibla med varandra helt enkelt. Jag hoppas att det löser sig för er, har du testat IVF:er? Lycka till av hela mitt hjärta!

 19. Hej. Jag ska åka till Barcelona om två veckor och jag undrar om du har några bra tips på shopping och bra restauranger?/Jossan
  Svar: Jag hann knappt shoppa alls, min barcelonatiden levdes på kvällen och natten den här gången. Men skriv till min kära väninna Taru och fråga, hon bor ju där! Men det är svårt att inte hitta bra shopping då alla fina designers ligger längst gatan där Gaudis hus är och restaurangerna, loungerna och hotellen är bara ett stenkast ifrån. Och glöm inte hitell W och strandbarerna som fungerar alldeles utmärk till lunch.

 20. Hej stina. Jag har länge funderat på att tatuera ögonbrynen för att få dem mer markanta och fylliga, några funderingar kring detta?/Anonym
  Svar: Jag kan rekommendera Baeuty Center på Drottninggatan i Stockholm. De ska vara mycket bra. Tänk bara på att göra dem i en naturlig färg och med stråtatuering så att det blir så naturligt som möjligt. Lite highlight i dem ska också vara det bästa har jag hört. Mörkbruna, liknande ditmålade vill ingen ha. Se till att hon förstår vad du önskar. Lycka till!

 21. Hejhej. Gillar din blogg jättemycket. Jag är islänning med bor i Sverige. Kan jag komma och behandla mig på Ellipseklinikken ändå? Kram/Astriour
  Svar: Givetvis! Du är mer än välkommen. Tel till kliniken 08 441 81 48

 22. Hur tänker ni med adoption? Kram/Anonym
  Svar: För närvarandre är inget med barn aktuellt.

 23. Vad arbetar din käre man med? Tack för en superinspirerande blogg! /Anonym
  Svar: Han arbetar som CFO eller vad det heter (ekonomichef) på ett stort franskt företag. Fast under många år arbetade han som profesionell pokerspelare och innan dess på ett amerikanskat medicinföretag.

 24. Hej Stina. Jag undrar vad Jan Mariniprodukterna kostar och vilka nätbutiker du brukar shoppa på. Tack för svar./Anonym
  Svar: Jan Marinis produkter ger bäst resultat om man använder dem som ett paket. Vanligtvis är det fem produkter som krävs och de köper du genom att komma på konsultation där man tar förebild och sedan efterbild efter sex veckor. Priset är 3100kr för alla. Jag shoppar på Net-a-porter, DVF, Asos, Top shop, Ebay och lite andra mindre nätbutiker som jag gillar.

 25. Hej stina! Kul att man får ställa frågor till dig! Undrar om du tycker att JM är de bästa medicinska hudvårdsprodukterna på marknaden?
  Testade Botox hos Löfving i somras men tyckte att jag förlorade ögonspråket, kände mig väldigt stum och konstig - finns det något alternativ till Botox?
  Tänker du vaccinera dig i den kommande massvaccinationen?
  Har du prövat Revitalsh? Vad tycker du? Har själv provat i fyra månader och tycker mig se resultat.
  Jättefin bild! Tusen tack för din blogg, du har varit lite sorgsen i blicken under en tid men nu ler du igen! Krya på dig, kram / Camilla
  Svar: Ja, utan tvekan är Jan Marini de absolut bästa. Jag har arbetat med Mene & Moy, Skin Sciense och några fler men J&M är de som ger tydligast resultat. Löfving är mycket duktig men man kan lägga på olika sätt. Jag skulle rekommandera att du testar en gång till och förmedlar till din behandlare att du forfarande vill ha lite kraft i musklerna. Annars är det Resylane som gäller men det är två vitt skilda behandlingar. Ja, jag fick faktiskt Revitalsh innan det hade nått den svenska marknaden genom frugan till läkaren som uppfunnit Revitalash. Vi träffades och hon gillade mig och berättade hela hennes sjukdomshistoria som faktiskt är det som ligger till grund för RL. Jag testade och mina ögonfransar (testade givetivs bara på ena ögat för att kunna ge en så evidencsbaserat utlåtande som möjligt) och det ena ögats ögonfransar blev så långa att de slog i mina glasögon. Så jag kan varmt rekommandera RL.
  Jag skulle nog behöva vaccinera mig då mitt immunförsvar är dåligt men samtidigt så måste man vara fullt frisk och det har jag inte varit nu på ett tag. Men jag råder de flesta att vaccinera sig både för deras egen skulle och för andras. Men man måste vara beredd på att hamna mellan de där 10 procenten som blir rejält sjuka ett par dagar.

 26. Hej stina. Jag har naturligt fylliga läppar men vill uppnå bättre balans mellan under/överläpp. Jag har fyllt med Juvaderm för ett år sedan men det såg onaturligt ut.
  - Vad rekommanderar du för läppar - Botox eller Restylane?
  - Vad kostar det att göra Botox så som Anna Hibbs har gjort?
  - Vad ser mest naturligt ut? Blri det klumpigt med Botox?
  - Fyller man hela läppen med Botox? Tacksam för svar/ Lily
  Svar: Först och främst måste man förstå skillnaden mellan Botox och Restylane då många tenderar att blanda ihop dessa vilt skilda ting något fullständigt. Botox är ett muskelavslappnande protein, du kan inte fylla en läpp med Botox utan injicerar ämnet i musklen vilket efter några dagar gör så att läppmuskeln slappnar av och läppen lyfts pyttelite som ett resultat av att läppen är avslappnad. Detta gör man endast i överlöppen för att få ett litet lyft. Med Restylane skapar man volym och föränding i läppen/läpparna. Restylane innehåller en gel som kallas för Hyaluronsyra och denna fyller man läppen med och om man vill - ändrar form och liknande. Oftats behövs båda. Men kan inte få några knölar av Botox då det inte sprutas in som fyllnad. Botox i överläppen kostar 1500kr.

 27. Hallå! Gillar din blogg skarpt, du skriver så bra, inte alla bloggar som använder sig av ett ordentligt språk numera men det gör du!
  - Vad jobbar du som?
  - Hur utbildade du dig?
  - Vilka är dina närmaste?
  - Vilka är dina bästa skönhets/ modetips? /Sanna
  Svar: Tack! Språket är viktigt!
  - Jag arbetar som Leg. sjuksköterska med specialisering inom estetik. Jag utbildade mig på Karolinska och har ungefär 14 utbildningar därefter.
  - Min närmaste är givetvis min familj (mamma, pappa och min underbara SYSTER Lissie), Peter och så några riktiga gamla godingsväninnor som jag känt forever och några som tillkommit senaste åren. Det är en skara spännande, varma och underbara personer. Men som den typiska vattukvinna jag är - trivs jag också mycket med att få vara själv.
  - Skönhetstipsen är : Använd Jan Marinis proodukter och botox om du inte vill ha allt för mcyket surhets/trötthetslinjer i ansiktet och är i lagom ålder. Träna lite nästan varje dag (20 min promenad är perfekkt), sov minst åtta timmar, hitta något att tro på, (förutom dig själv) och tänk igenom alla dina beslut noggrant men ångra ingenting utan se dem som en del av din utvecklingsväg i livet. Allt tufft jag gått igenom i livet - är det som jag är mest tacksam över för det har alltid gett mig absolut mest såhär i efterhand. Ät minst sex mål mat om dagen, banta aldirg utan har du ätit lite extra gott några dagar - jamen då får du ta lite fler promenader så är det löst!
  - Modetipsen ... vad ska jag säga? Följ inte trender alltför mycket utan skapa din egen stil. Våga vara kvinnlig och tänk på kvalitet före kvantitet. Att framhäva de kvinnliga formerna är en möjlighet vi inte ska skämmas för och ett par höga klackar gör oerhört mycket för helheten. Se alltid ren och fräsch ut, sminka dig naturligt men var inte rädd för att klä upp dig. Som jag sagt tidigare "For me a steet is not just a street - it´s a fashion show! Och kvinnor! Titta med leende på andra vackra kvinnor, inte med avund och bitterhet!

 28. Om man har JM Biocleanser, Bioglycolic cream och Anitoxidant sf 30 hur ska jag då använda dem och behöver jag en annan fuktkräm där emellan?/Jasmin
  Svar: Du behöver förmodligen två produkter till. Man ska inte köpa dessa produkter på nätet utan då ska köpa dem hos någon medicinskt kunnig som kan berätta precis hur och när du ska använda vad. Jag har aldrig sett hur du ser ut och därför är det svårt att råda dig. Men Cleansern bör du applicera på rengjord, torr hy, vänta 2 min och skölja av. Sedan ska du använda Bioglycolic cream endast nattetid och Anitoxidant sp 30 på dagen. Men C-esta cream på dagen och A - factor en gång i veckan som nattkräm brukar de flesta behöva.

 29. Vilka Jimmy Choo skor/kläder planerar du köpa när H&M lanserar dem för att jag antar att du ska det? /Jasmin
  Svar: Jag har kollat in kollektionen och skorna ser via nätet lite billiga ut i materialvalet men vi får se när jag ser dem. Den svarta hellånga klänningen med öppet ryggslut, leopardväskan och kanske den grå mockaklänningen får slinka ner i påsen. Flera av skorna är fina - bara de inte ser billiga ut in real. Catsuiten är också helgrym men jag börjar bli lite för gammal för sådana små klädkreationer. Var det bra val tycker du?

 30. Hej! Jag är 27år och börjar få linjer i pannan och undrar om man kan få bort dem med Botox? Skulle också vilja fylla ut läpparna lite och undrar om man gör det med Restylane? Många jag har sett det på ser det onaturligt ut på - men det kanske är för att de har för mycket. Vad kostar det ungefär? Krya på dig! / Anna
  Svar: Det är helt klart Bootx du behöver i pannan, både för att få de linjer du har att stretchas u, se lite piggare ut och motverka att du får fler. En behandling var 3-4 månad och priset för hela pannan samt mellan ögonbrynen kostar 4500kr.
  Restylane kan se mycket natruligt ut, de flesta som jag behandlar vill ha ett oerhört naturligt resultat och det är vad jag ger dem. De du ser är givetvis sådana (som mig) som gillar större läppar, men den generella massan jag behandlar får mycket naturliga sådana.
  3000kr kostar en generell liten behandling.

 31. Vilken fin bild på dig! Jag undrar lite om Botox - vad kan gå fel? Om man vill förstora läpparna, är det Resylane du rekommanderar eller finna det något annat? Ha en fin kväll! Kram /Nicky
  Svar: Tack söta du. Botulinumtoxin är ett extremt beprövat medel och rent fysiologiskt är det nästintill omöjligt att kroppen reagerar på ämnet. Vad som kan hända är att man kan få en liten sänking om muskeln reagerar för kraftigt på botoxet men detta släpper efter någon månad. Mycket mer är det inte. Jag tycker man ska börja med vanligt restylane 1ml (3000kr) om man ska testa att göra en läppförstoring första gången. Det blir ett litet resultat. Annars gillar jag också Evolence som är en collagenfiller som sitter lite längre.

 32. Hej stina. Jag undrar hur man ska gå tillväga om man vill ta bort generande hårxäxt? Vilken behandling rekommanderar du? Kan man ta bort både mörka och ljusa hår? Tack och kram/L
  Svar: Då ska du boka en konsultation för en IPL-behanling för permanent hårväxt. Ca: 6-12 behanlingar krävs och du måste ha mörka hårstrån mot ljus bakgrund för att det ska funka. Ljusa hårstrån funkar ej, heller inte om du är väldigt mörkhyad eller nysolad.

 33. Hur ont gör en läppbehandling och får man bedövning? Gör du IPL-behandlingar också? Vad kostar de? Tack /Anonym
  Svar: Man får tandläkarbedövning, den spänner lite men läppförstoringen känns inte det minsta. IPL-behandling både gör jag och tar själv. 1800kr för ett helt ansikte.

 34. Det är så många som har fårgat samma sak så jag frågar något helt annat. Hur lång tid tar det för dig att sminka dig på morgonen? Kya på dig gullet /Ida
  Svar: Om håret är klart och jag bara ska sminka mig ... 8 minuter. Om jag måste tvätta och torka håret samt föna luggen OCH sminka mig ... 35 minuter. Men jag hatar att stressa och smyger omkring om mornarna och tar god tid på mig.

 35. Hej Stina. Jag undrar om IPL är en bra investering för huden trots att man inte har någon problemhy? Måste man förebereda huden på något sätt innan? Tack för en fin blogg! /Anonym
  Svar: Det är en fantastisk behandling, ffa för att bara få extra liv och lyster till huden. Jag gör den ca: 3 gånger per år. Du ska helst ha stått på medicinska hudvårdsprodukter från Jan Marini innan, annars tar sig ljuset inte ner lika långt. Lycka till!

 36. Hej. Jag har en fråga angående en spider på min kind. Jag har fått höra att den ska försvinna med IPL. Gör den det? Kan man också köpa JM produkter i Göteborg? Tack!!/A:K
  Svar: Ja, en spider (litet kärlnystan som oftast har en perforant under) kan man oftast ta bort med IPL där man kan styra ljuste. Det är inte alla IPL-maskiner som kan detta. Det kallas portvinsljus och vi har det på Ellipseklinikken. JM finns att köpa på Ellipseklinikken i Göteborg. Kolla på hemsida http://www.ellipseklinikken.se/

 37. Hej stina, tack för en fantastisk blogg! Du är så otroligt vacker! En sak som jag undrar länge är hur du fixar med ditt hår? Jag tycker alltid du är så fin i gåret, det ser liksom så fluffigt ut. Sedan undrar jag, kan man ta bort rynkor under ögonen med någon filler? Krya på dig fina du! /anonym
  Svar: Tack, vad snäll du är. Man har sina sämre och bättre dagar. Jag fixar mitt hår på ett ytterst lätt sätt. Tvätta det och handdukstorka. Sedan har jag i Osis super strong mousse endast i hårbotten, framförallt i luggdelen. Därefter torkar jag håret upp och ner med hårfön och medan luggen fortfarande är fuktig formar jag den fram och tillbaka med en megatsor rundborste. Sedna kallfönar jag resultatet så att det ska hålla och när allt är torrt har jag lite Citre Shine i för glans. Sedan är det klart. Jag använder Redkens shampoo och balsam. Inget mer, inget mindre.
  För ögonen kan man använda Botox för att minimera kraften i muskeln, oftast det framför Restyalen men ibland går det med Restylane också. Det beror på dina förutsättningar och vad du önskar uppnå.

 38. Vad kostar en botoxbehandling om man vill ha den i pannan? Hur ofta måste man fylla på? Vad rekomenderar du i läpparna om man vill ha något mer bestående? Tack på förhand! /Nina
  Svar: 4500kr för två områden vilket är det vanligaste (hela pannan och mellan ögonbrynen). Man får räkna med att fylla på var 3- 4 månad. För mer bestående resultat i läpparna finns Evolence som är en mycket säker collagenfiller eller så gör man en operation med en vävnadsbit från skinkan och opererar in. Fett är oftast inte så lyckat då de flesta betalar dyra pengar för ett resultat som inet sitter särskilt länge. Men börja alltid med en filler som försvinner innan du bestämmer dig för något mer permenent.

 39. Hej Stina. Jag undrar hur ditt liv ser ut om tio år? /Caroline
  Svar: Gud vilken intressant fråga! Tack för den. Jag har så mycket drömmar och visioner med mitt liv som jag vet att jag kommer få uppleva förr eller senare. Jag vill vara lyckligt gift, ha tre barn, två tjejer och en kille om jag fick önska hejvilt. Helst av allt skulle jag bo på varmare breddgrader i ett stort hus med vacker utsikt och minst fyra hundar i olika storlekar. Jag arbetar förhoppningsvis cirka 50 procent och njuter av livet, barnen, mitt liv och mina vänner samt familj resterande av tid. Jag hoppas jag utvecklad mitt fotointresse och arbetar med något konstnärligt mer än jag har tid med idag. Kanske utbildar jag mer? Jag arbetar förmodligen med det jag gör idag fast på annat sätt. Jag är frisk, tar hand om min kropp och mitt inre, utvecklas och förösker lära människor ännu mer att tänka bättre och se meningen med sitt eget liv. Kabbalahcenter i Sverige kanske?! Jag hoppas att jag reser massor och har hur/lägenheter lite vartsom. Men viktigaste är hela tiden att inet förlora fötterna på jorden, älska och att bli älskad, vara nyfiken på livet, ta hand om sitt tempel (kroppen och själen), ge till sina medmänniskor och spendera mycket tid med familjen och de som står en nära intill hjärtat. Jag hoppas jag aldrig slutar var busig, spontan och lättsam och hoppas jag fortsätter vara bra på att förlåta och inte dömma. The rest is for the future to show me. Jag ser mycket fram emot framtiden då jag vet att jag betsämmer själv hur jag vill att den ska bli. Allt trassel på vägen som vi alla upplever är menat till att vara där så att vi blir starka och omtänksamma, tacksamma och skapa ett förstående för oss själva och resterande männsikor som går på samma väg.

 40. Hej Stina. Jag undrar om du kan rekomendera någon bra ansiktskräm för torr hy? Krya på dig, jättefin bild! Kram/ Cilla
  Svar: Absolut. Har du torr hy tycker jag du ska köpa Jan Marinis E-recovery och ha den både dag och natt så länge som du behöver. Eller kanske bara natt om det räcker. Grym!

 41. Hej. Jag undrar:
  - Om man kan höja/sänka ögonbryn med Botox?
  - Finns några risker med laser hudföryngning? IPL tror jag det heter?
  - Är svårt att få jobb på en skönhetsklinik?
  Svar: Ja, man kan förändra ögonbrynen med Botox. IPL är inte laser utan intensivt pulserande ljus. Riskerna är att du måste ha en bra behandlare så du inte bränner dig eller får en reboundpigmentering (mer pigment). Och ja, det är faktiskt mycket svårt att få jobb. Det finns så många som vill in och så få platser. Du måste vara mycket medicinskt kunnig, konstnärlig och säljande.

 42. Hej. Läste att du gjort en IPL_behanling. Hjälper den mot stora porer och om jag vill få mer lyster? Mycket bra blogg! Tack/ Lovisa
  Svar: Mot stora porer ska du göra en kemiska peelingar och stå på Jan Marinis medicinska produkter, inte göra IPL. Det kan du göra sedan för att få mer lyster i ansiktet.

 43. Beställde The Secret härom dagen efter att ha fått inspiration från dig! Något särskilt du tycker man ska läsa i boken? Kram /Camilla
  Svar: Good for you! Den kommer örändra ditt liv om du läser den rätt. Allt är lika viktigt då det handlar om att förstå helheten. Men hur du visualiserar både positiva och negativa tankar och får allt du tänker på, både negativt och positivt är avgörande för om du ska kunna påverka din egen vardag. Lycka till och sprid boken!

 44. Hej Stina. Tack för en superbra och inspirerande blogg! Jag är 26år och börjar få rynkor under ögonen. Vad kan man göra åt dem? Kan man höja ögonbrynen med Botox? Vad kostar en behanling och gör man behandling och konsultation samma dag? Ha det gott! /Anonym
  Svar: Tack för att du läser den! Botox är det bästa för att ta bort och motverka fler linjer. Det kostar 3000kr runt ögonen och vi gör konsultationen och behanlingen samma dag. Ring till kliniken 08 441 84 48. Välkommen!

 45. Tack för en underbart inspirerande blogg! Hur ser en vanlig matvardag ut för dig och hur håller du dig i form? Krya på dig! /Anonym
  Svar: Jag är av den enkla principen att inte banta utan äta ofta för att hålla förbränningen igång coh slippa bli hetsätarhungrig på skitsaker. Jag har skrivit lite om min filosofi här. Jag försöker röra mig ungefär fyra gånger i veckan med 20 minuters promenad och lite lyft av hantlar hemma. Gör också rumpböj och situps ungefär två gånger i veckan. Jag äter och dricker precis vad jag vill med måtta och om jag ätit extra gott och njutit lite väl mycket under någon vecka - ja då tar jag några extra promenader veckan därpå. Att sluta äta inträffar ALDRIG då jag vill att mina hjärnceller ska fungera optimalt och jag tror inte på att vanskapa kvinnokroppen med svälthistorier för de fungerar inte i längden. För att snart fylla 30-år är jag storlt över min vanligt, kurviga och småmjuka kropp som har starka muskler under. Jag äter en frukost runt 07.00 och en annan frukost runt 10.00 (smörgåsar med smör och ägg) sedan blir det lunch vilket skulle kunna var typ köttfärsås med spagetti. Runt 15.00 äter jag en äggsmörgås till och vid 17.30 lite nötmusli med mjölk. Runt 20.00 äter jag middag som alltid är hemlagat (älskar husmanskost och asiatiskt) och innan jag går och lägger mig slinker en ckokladbit eller lite yoghurt ner. Jag försöker äta mycket grönsaker och bär då jag inte gillar frukt så mycket. Jag har hittat min kropps balans mer eller mindre och ger den vad den är sugen på. Men mitt mål är att genom livet bevara mina kvinnliga former, vara hälsosamt sund och alltid småträna för att ha en bra, frisk och stark kropp även när jag är 50år. Min mamma är ett levande exempel på hur man kan se fantastisk ut när man är 54år! Jag vill vara en bra förebild för unga kvinnor att gilla sina starka och vakcra kroppar och finna sin idealvikt som inte kräver så mycket kämpande för att hålla den i bra form. Lyssna på den och njut så ordnar det sig.

 46. Åh, vad roligt med frågestund! Hur lång är du? Jag saknar att du visar oss innehållet i din väska, små tips om smink och kläder. Men jag läser gärna din blogg ändå - you make me feel like a natural woman! Tack! Krya på dig. /Charlotta
  Svar: Vad underbart att jag får dig att känna dig som en Woman! Det glädjer mig. Jag är 1.70cm lång. Jag ska försöka ge mer av små tips och lite innehållsvisande av väskan jag lovar! Mer tips överhuvudtaget! Tack.

 47. Hej Stina. Jag har typ små påsar under ögonen och har alltid haft dessa. Det är mycket hud och dessa bildar linjer. Vad kan man göra åt det? Hoppas du tar med min fråga. Krya på dig och tack för en fantastisk blogg! /Anonym
  Svar: Tack kära du. Det är svårt när jag inte ser hur du ser ut ... Vissa av oss föds med överskottshud i den nedre eller övre ögonlocksregionen och dessvärre kan det ibland krävas en operation för att ta bort överskottshud trots att du är så ung. Men förhoppningsvis finns det mycket man kan göra med ickekirurgiska alternativ. Men jag måste faktiskt se dig för att råda. Ring till kliniken 08 441 81 48. Välkommen!

 48. Hej fina Stina! Just nu jobbar jag själv med att försöka finna balans i livet - att hitta tid och ork att hinna med att ta hand om både karriär, man, vänner, träning och de små stunderna av mental stillhet som är så viktiga för mig. Och mitt i allt detta få tillräckligt med sömn! Så min fråga till dig, som kan tyckas banal: handlar om just detta. När måste du gå och lägga dig om vardagskvällarna för att orka var så produktiv? Och hur ser dina morgonrutiner ut, när måste du gå upp på morgonen?
  Du verkar ju lyckas med att piffa och göra dig fin varje dag, något jag själv inte kan vara utan, men lyckas ändå med att hinna promenare till jobbet (i stället för mig själv som pga tidsbrist kastar mig på tunnelbanan istället för att gå dem som jag egentligen vill?) Tips på rutin och dicsiplin mottages tacksamt! Stor kram! /Anonym
  Svar: Jadu. Först och främst har jag inga barn och det gör stor skillnad. Det är liksom jag och Tiger (hunden) på morgonen. För mig handlar mcyket om planering. Jag hatar att stressa och mår inte bra av det så jag planerar lunchlådan dagen innan, planerar oftast vad jag ska ha på mig i huvudet. Jag går och lägger mig senast halv tolv men helst vill jag lägga mig elva. Sömn för mig är SÅ viktigt. Ju äldre jag blir desto mer behöver jag min skönhetsömn, för att inte tala om att immunförsvaret kräver det. Jag ställer klockan på 06.45 och snosar till 07.00 och då är jag som en robot fast med lugn. Tvättar håret (5 minuter max) om jag måste (varannnan dag) och gör därefter frukost som jag äter framöfr nyheterna medan håret torkar (15 minuter). Därefter lägger jag i mousse i håret och sminkar mig (10min). Sätter på mig kläder och planerar vad jag bör ha med mig till jobbet. Sedan fortsätter jag fixa håret och därefter är jag alltid lite småstressad ut från hemmet men väl ute så ser jag till att gå med ett lugn till jobbet. Tiger och jag är oftast osams på väg till jobbet dock men jag försöker vara närvarande beträffande färger och liknande för att ha en bra start om man säger så. Jag vet inte vad jag ska säga ... vissa dagar går åt helvete tidsmässigt men då tänker jag faktiskt att om jag redan är försenad så spelar det ingen roll om jag kommer ytterligare tio minuter försenad. Så jag förösker att inte stressa upp mig ändå. Jag tror att det handlar om att skapa sig rutiner på morgonen och kvällen därinnan. Och att bara göra dem. Inte fastna i duschen, sängen eller i soffan för då blir allt bara kaotiskt. Sedan har jag ju valt att gå ner i tid från 100% till 80% just för att få mer tid för lugnet och själen. Det är nog bland det mognaste och mest medvetna belsut jag tagit. Jag mår så bra av mina lediga onsdagar! Lycka till och se bara till att få allt att liksom läpa på. Skapa dig ett morgonschema. Du kommer må så mycket bättre. Men vissa dagar misslyckas man och då är det bara att krama om sig själv och lova att man gör bättre dagen efter. No big deal!

 49. Hej Stina. Här kommer frågor från två tjejer i 30års åldern.
  - Vad skulle du rekommendera för behandilng till någon som fått vuxenacne och som har mycket torr hy och brustna blodkärl? Som dessutom har fått kråksparkar och nasolabiallinjer? Kan man komma till dig på Ellipseklinikken? Vad skulle det ungefär kosta?
  - Hur orkar du med Kabbalah varje dag? Ibland är det så svårt att inte göra dessa snabba "judgements" och att inte reagera instinktivt och bli irriterad istället för att tänka extra några sekunder - svälja irritationen och göra ett mer medvetet val!
  - Måste man göra cermonin Ben Porats bön när man sätter på det röda snöret? Det känns, ja, lite lustigt att läsa den heibreiska versen, särskilt för våra sambos som vi båda vill ska genomföra cermonin. /Paty & Mary
  Svar:
  - Boka tid för en konsultation. Jag behöver se hur ni ser ut. 08 441 81 48. Men nasolabialveck, kråksparkar och hudprodukter till att börja med kommer landa på ungefär 9000kr. Men det är omöjligt att bara slänga ut något på liknande vis. Välkommen för mer profesionellt genomgående.
  - Enligt Kabbalah är detta som ni beskriver, den eviga resan av kämpande precis det som är Kabbalah. Det handlar inet om att kalla sig kabbahlist och sedan var fläckfri för resten av livet. Det handlar om att VARJE dag möta alla svårigheter, alla lätta val där dömmande och irritation, avundsjuka ohc bitterhet är ett av våra mest naturliga tillkortakommanden för de tar vi enklast till genom att vi reagerar med primitiva känslor från början. Att medvetet välja att ändra en ond tanke som har sipprat ut, att i sin egen tanke ta tillbaka den och genast tänka en god sådan i stället - DET är vad Kabbalah handlar om. Inte perfektion. Snarare en utvecklingsresa. Kabbalah är en utvecklingsteknologi. Hade det varit ett koncept hade man köpt en bok och så hade allt varit löst. Men livet, människor vi möter är alldeles för komlexa för det. Jag som anser mig mycket duktig på att inte dömma och sällan tänker elaka tankar - kan helt plötsligt möta någon som tar fram de dummaste eller mest avundsjuka tankar. Men jag bir alltid medveten om min egen svaghet ganska så omgående och förstår givetvis att det handlar om mig snarare än om den personen. Jag tror det handlar om att öva, öva, och öva. Vägra falla offer för dina tankar - välj att kontrollera dem. När man förstår att alla tankar du sänder ut - kommer direkt tillbaka till dig själv, och även har upplevet det tusentals gånger ... ja då vaktar man sig noga för att tänka elaka tankar eller bli irriterad eller sända elaka ord, tankar eller liknande till någon annan. För du vill givetivs inte ha sådant i ditt liv själv? Eller hur? Men var inte så tuff mot er själva, om ni är dömmande mot er själva har ni inte riktigt förstått kärnan. Behandla dig själv och andra på det absolut bästa sätt. Med andra ord ... ha överseende, värme och kärlek. Inse att de som uppför sig dumt, inte har kommit lika långt som ni. De är ett utomordentligt redskap att träna på att bli ännu mer ödmjuk, ha förståelse och inte bi griniga. För om du reagerar på en människa ... är det du själv som står där med en massa onödig ilska. Let it go. Always see the light.
  Beträffande era sambosar, ja man måste göra hela cermonin för att bandet ska bli aktivt. Det har redan frgats rött och bundits sju gånger kring Rachels tomb - resten måste ni göra själva. Om inte kan ni ju göra cermonin på varandra och struna i karlarna. Peter vägrar ha på sig ett band och jag tänker inte tvinga honom. De som är redo kommer självmant vilja ha det på sig. Lycka till kära medsystrar!

 50. Här kommer en fråga från en grabb på 50+. Vilken grillmat gillar du bäst och vilken är din favoritbil att köra?
  Svar: Pappas sommargrillade oxfilet och pappas nya Chevrolet Taho och hans gamla Mercedes SL 500.Nu har jag svarat på fler frågor - tusen tack!

6 comments:

 1. Tack så hemsk mycket för fina svar på mina (och de andras) frågor, du är en sann förebild för oss lite yngre, men säkert också äldra, tjejer. Go, Stina!

  /Sanna

  ReplyDelete
 2. Hej stina, Om det inte är försent kommer här en till fråga till dej! Hur är läget mellan dej och dina man. Ibland känns det nästan som att du hintar att ni inte längre är ett par. Vågar fråga detta då du skrev att man fick fråga personliga saker. Dock har jag all respekt för det om du inte vill svara!

  /Sophia

  ReplyDelete
 3. Hej, Har läst denna blogg i någon månad nu och måste bara säga att du skriver med insikt, känsla och förnuft. Många svåra tankar sätter du på pränt på ett träffsäkert och mycket behagligt vis. Din blogg är en oas för själen. Härliga bilder har du även. /SaraW

  ReplyDelete
 4. Hej Stina! Tack för svar! Kram från Cilla

  ReplyDelete
 5. Sanna: Tusen tack, jag blir glad av sådana fina ord. Alla behöver vi inspireras av varandra!

  Sophia: Jag är ledsen kära du, men mitt privatliv är mitt privatliv. Men vi är fortfarande gifta.

  SaraW: Vad glad jag blir! Det rä vitkigt att ha saker runtom en som leder en i rätt rikting

  Cilla: Tack själv!

  ReplyDelete
 6. Hej Stina, tack för dina svar!!! Blev genast intresserad av att testa botox. Har läst om hur det fungerar på http://www.botoxguiden.se/botox/ och fått en helt annan uppfattning än innan! Men stämmer det att desto tidigare man börjar desto bättre? Tänkte på det här med att man kan förebygga rynkor! :)

  ReplyDelete