Thursday, February 25, 2010

Generations

I kväll nalkas en efterlängtad middag med tant Gudrun och mamma. Tre generationer. Tre kvinnor. Historier, samtal och själatankar. Jag älskar att bjuda över starka och livskloka kvinnor - och mamma och tant Gudrun tillhör verkligen den skaran som jag ser upp till och inspireras av. Kvinnor som dem ger mig mod och en stolthet över att vara kvinna.

4 comments:

 1. Första gången jag är inne här.. Gillar verkligen din blogg.. vackra bilder och välskriven. Hit kommer jag definitivt fler gånger! =)

  ReplyDelete
 2. Det är underbart att lyssna till äldre kvinnors härliga, aptitretande berättelser om vad livet erjudit dem. Att faktiskt inse att livet går upp och ner, och lika ofta som livet leder oss ner i tunga, jobbiga, djupa dalar som genererar djupare insikt, kommer också de underbart härliga topparna och skänker själen glädje, njutning och pirr i magen. Du verkar ha en underbar relation med din mamma..njut! Jag älskar att höra min mamma berätta om hennes liv under 60-talet i Italien och London. KLäderna, maten, kärleken och livsinsikterna. Hon riktigt lyser i ögonen när hon får berätta om allt härligt hon varit med om! Det finns mycket kärlek och visdom hos våra mödrar som få av oss tar vara på, oavsett våran relation till dem.. Härligt att läsa att du också insett det ;)

  Kram Mary

  ReplyDelete
 3. Vilken vacker dukning, vart kommer tabletterna ifrån? Riktigt fina.. Det lät även som en inspirerande kväll!

  ReplyDelete
 4. Mary: Verkligen, kände mig så upplyft hela dagen och insåg att jag förmodligen ska berika mitt liv med kvällar med dessa härliga, lite äldre kvinnor oftare. Det är också spännande att träffa mamma med hennes väninnor och inte bara hemma hos mamma och pappa där hon lätt bara bli "mamma". Nu såg jag mamma som en kvinna, och hur hon uppfattades av tant Gudrun och de andra väninnorna under alla dessa år. Det gav mig mycket glädje. Kram stina

  Natalie: De fick jag av mamma till en nyårsdukning ... Minns inte vart de kom ifrån men jag tror det var Indiska.?

  ReplyDelete