Saturday, April 24, 2010

Dinner again

Dinner again with friends at this old, cool restaurang that seemed
to be the A - spot place to be in Stockholm approximately ten
years ago, but now-a-days more works as a classic.
They are well knowed for good food and the excellent
desert Gino, which I most definitely will have tonight.
While I'm prepering myself this is what runs from my speakers.
Have a pleasant evening folks!

8 comments:

 1. Följer fortfarande din blogg även fast jag sällan kommenterar. Gillar ditt "nya liv". Verkar vara fullt med energi och goda vibbar. Kärlek! /C

  ReplyDelete
 2. That song really sets the "right" mood. :) /Riikka

  ReplyDelete
 3. Hej Stina!

  Jag har följt din blogg ett tag och tycker att det är intressant med alla fina bilder. Jag har en fråga till dig och jag ställer den inte som en kritik mot dig, utan för att jag är genuint nyfiken och intresserad (det är något jag själv funderar på då och då). Jag undrar om du ser det här med att leva ett lyxigt och materiellt liv med dyra märkeskläder, massor med flygresor, inredare, dyra middagar, exklusiva snittblommor etc i relation till det du skriver om mycket - att finna det genuint meningsfulla i livet, leva för att hjälpa andra och göra gott, etc. Jag tycker själv att det är svårt att försvara att shoppa och får stora samvetskval när jag ska flyga, vet ju att det inte är hållbart för vår värld ens att alla på jorden flyger en gång per år. Funderar du något om det här? Tror du t. ex. att du skulle kunna få livskvalitet som fattig, i en hyresrätt i någon förort utan att ha råd med minsta lilla extra? Jag tror säkert att du som verkar fundera mycket över livet skulle kunna ha mycket intressant att säga om detta och vill gärna höra hur du tänker!

  ReplyDelete
 4. Hej Stina!
  Jag har följt din blogg ett tag nu. Jag vill bara säga att du är en fantastisk kvinna. Det känns som om du inte dömer någon och du är otroligt vacker. Både insida och ut! Du ska veta att du är stark, trots att man känner sig ensam ibland så är man ändå fantastisk som man är. ENSAM ÄR STARK!

  Jag önskar dig all lycka! Puss på dig från Karin

  ReplyDelete
 5. En Stor varm kram till dig från din vän som befinner sig i Göteborg (just nu)

  ReplyDelete
 6. camilla: Tack, ja trots allt jhar jag massor av energi.

  Amanda: För mig handlar inget i livet om "antingen eller" - det handlar om att ta vara på varje dag och bejaka det som får dig att må bra och din omgivning. Jag tror lycka är svåruppnåligt in the long run, däremot tror jag balans är att eftersträva och jag känner som oftast att jag har balans mellan det ytliga och det djupa i mitt liv. Jag mår som bäst när mina konstnärliga sinnen får ta del av kultur, vackra miljöer och kläder - det är ett sett för mig som en oerhört kreativ själ att andas och tillfredställa den delen av mig. Beträffande resor är det något jag framförallt kommit att prioritera oerhört mycket efter att jag och min fd make inte fick några barn. Jag har den ekonomiska möjligheten (vilket jag är tacksam för) att kunna sticka iväg lite här och där. För mig handlar resa om ett sätt att ta del av världen där jag får ofattara mängder energi och livsglädje. Jag blir inspirerad utomlands och tar sedan med mig den positiva livsglädjen och hem och kan förhonningsvis sprida den till andra. Det ahndlar att göra val och prioritera i livet. Jag har arbetat mycket hårt för att vara där jag är, både själsligt, intellektuellt och karriärsmässigt. Det är inget som serveras på ett tårta utan det ligger en stark medvetenhet och mcyket mod bakom.
  På frågan om jag skulle vara lika lycklig utan pengar i förorten? Nej. Det tror jag inte. Jag tror inte att jag skulle vara olycklig om jag själv valt att bo där men för mig jsut nu är det inget alternativ jag skulle välja själv. Men jag har bott i förorten och hade under några år galet härliga år där. Framöfrallt när jag studerade, jag tyckte det var okej men kände hela tiden att jag saknade citykänslan. Alla är vi olika. Jag tror att vi måste acceptera att man kan vara både superdjup och superytlig på samma gång. Allt behvöer inte vara så svart eller vitt. Ibland tackar jag också min superytliga sida, jag tror nästan att den triggar mig att utveckla min själsliga sida desto mer nämligen. Just för att jag tillfredställs väldigt av fina miljöer, vackra ting etc tror jag också att mitt behov av djup coh substans blir desto större. Jag hade aldrig klarat av att vara en Mia, Pia eller Fia som bara är och låter livet komma som det är. Jag är alldeles för medveten om vad jag vill och vart jag vill komma utvecklingsvis. Med åren har jag lärt mig oerhört mycket om hur man lär sig finna sitt eget lugn och sin egen balans. Och när man har den känslan nära inpå, vet jag att även om jag köper att par svindyra heels så betyder inte det att jag inte har ett djup. De påverkar för mig inte varandra.

  Hoppas du förstår vad jag menar och fått svar på din fråga.

  Karin: Tack! Vilka fina ord!

  Sanna: Tusen åter till dig!

  ReplyDelete
 7. Åh vad härligt att det finns fler som kan acceptera att man kan vara både superdjup och superytlig på samma gång för precis så känner jag med. Jag är disputerad men kan för det t ex drömma mig bort i någon såpa på tv3 när jag känner för det. Men oj så många gånger jag stött på att bli hånad för det! Stor kram Stina från Cilla

  ReplyDelete
 8. Hej Stina! Tack så mkt för att du tog dig tid att svara. Jag håller med dig på många sätt. Även om jag inte har samma ekonomiska förutsättningar som du så kan jag ju fortfarande njuta av att unna mig materiella saker och skulle inte vilja leva utan det, även om jag många gånger frågar mig själv varför det känns så viktigt...

  Vill bara tillägga att jag INTE ser något problem i att vara ytlig och djup på samma gång alls, ville bara höra hur du tänker.

  Ha det bra!

  ReplyDelete