Monday, July 26, 2010

Old stories

Sometimes you just have to stop telling the same old story about yourself
and instead come to the conclusion that the old story probably no longer
is part of who you are anymore.

10 comments:

 1. Du menar att du inte längre kan leva ditt lyxliv och skylta med det utåt, då du nu enbart har din lön som sjuksköterska och ingen rik man som kan betala för dig?

  ReplyDelete
 2. Anonym: okej. Nu har du, samma läsare skrivit denna kommentar ungefär tio gånger utan att jag publicerat en sådan infantil och urdum kommentar. Det roliga är att visst, min kära exmake Peter försörjde mig lite grann när jag var runt 24 år det stämmer, jag pluggade etc då men sedan dess har han aldrig försörjt mig för jag har egna pengar. Vi har båda haft goda inkomster, han givetvis mer än mig för att samhällets inkomstnorm är som den är där männnen ofast tjänar mer än kvinnorna. Vi har haft delad ekonomi och en mycket bra sådan som har gjort vårt liv innehållsrikt och bra på många sätt. Att Peter skulle försörja mig nu, när vi inte ens är tillsammans är bland det dummaste jag har hört och jag ringde och berättade det för honom och han skrattade gott över påståendet. Vi är goda vänner och pratar ofta. Han sa att jag också skulle meddela att det funnits perioder i vårat gemensamma liv där jag till och med försörjt honom under perioder. Och så var det med det. Detta är sista gången jag ens kommer närma mig ett så idiotiskt påstående som dessutom är alldeles för privat för att ens dela med en vilt främmande människa med alltför oinsatt och omogen insyn i en främmande människas liv. Läs inte bloggen och sluta leva ditt liv genom andras. Nyfikenhet kan ibland bli en sjukdom. Var medveten om detta. /stina

  ReplyDelete
 3. Vad tragiska vissa medsystrar är..

  Jag har träffat Stina en endaste gång i mitt liv och det var mer än uppenbart att denna starka kvinna mer än väl stod på sina egna ben tack vare hennes genialiska hjärna, starka vilja och så höga ambitioner som skulle få vilken man som helst att få höjdskräck.

  Denna donna har så många järn i elden att hon aldrig behövt eller komma behöva någon man för att bistå henne hjälp för att underhålla hennes aptit för livet.

  ReplyDelete
 4. All cred till dig Stina som väljer att svara så välformulerat på en rent elak kommentar.
  Genom att inte sänka dig till samma pajkastningsnivå visar du på klokhet, klass och högt buret huvud.

  /Åsa

  ReplyDelete
 5. Du är den mest kloka och samtidigt mest ödmjuka människa jag har träffat Stina!
  och att anonym ens kunna komma med påståenden utan att veta ngt som helst om ditt liv visar på okunnighet och total osympati för människor runt sig, det enda jag kan säga till anonym är att jag är ledsen för din skull för du mår bara dåligt av att försöka trycka ner andra omkring dig!!
  Allt kommer tillbaka !!!
  Jag är sååå förbannat trött på svartsjuka sk.medsystrar, varför stöttar vi inte mer varrandra än vad vi gör istället för att vara elaka???
  Stor varm Kram till allra finaste dig!!
  stora "systra" din

  ReplyDelete
 6. Åhh, underbara Stina.

  Nu har jag inte kommenterat på ett tag, men nu kände jag att jag bara måste.

  Vad jag behövde höra det där. Verkligen. Jag känner själv att jag är i sådan sits, förmodligen inte alls av samma anledning som dig, men än dock väldigt jobbig. Har haft så innerligt svårt att komma över en större händelse i mitt liv. Ibland har jag haft svårt att förstå det själv. Samma tankar har snurrat i mitt huvud och jag har inte kunna tagit mig ur det. Men sen igår slog det mig, och din kommentar under bilden påminner mig också om att: Ibland blir inte saker och ting så som man förutspått. Universum har en annan plan för mig. Det betyder inte att den är sämre, kanske behöver jag gå igenom det jag går igenom just nu, för att komma dit jag vill komma, dit det är meningen att jag ska komma i livet. Tack för att du påminner mig! :) Ibland måste man verkligen sluta berätta samma historier för sig själv..och se och omfamna det nya i livet.

  Och angående den där elaka kommentaren ovan; min sambo har supportat mig enormt mycket under hela min studieperiod. Men eftersom jag inte alls har haft samma ekonomiska förutsättningar som honom, så hade vi inte kunnat göra någonting alls, om inte han lagt ner mer pengar i våran relation än jag gjort. Betyder det att han har gett mer i vår relation än jag gjort? Nej, verkligen inte. Visst kommer jag bjuda honom på en härlig resa nu när jag äntligen tagit min examen. Men varför mäts allt i pengar? Ska det vara så hemskt om man fått en resa i present, eller inte betalar lika ofta när man går på bio? Är det illa att han bjuder ut mig på en dyr restaurang och betalar, medan jag inte har råd att bjuda honom på samma dyra restaurang och istället lagar en trerätters hemma? Kärlek, omtanke, engagemang är lika mkt värda. Vem som helst kan kasta pengar omkring sig..om man har dem. Men att engagera sig, pyssla om, ge massage, göra en trerätters middag på egen hand, det är minst lika mycket värt! Tycker iaf jag.

  Love Mary

  ReplyDelete
 7. Susannah TorarpsbackeJuly 27, 2010 at 10:16 PM

  WOW! Vad bra sagt! Kände hur jag tog till mig det du skrivit. Du är en sådan inspiration.

  Bra svar på den anonyma kommentaren, btw. :)

  ReplyDelete
 8. Mary: A spiritual way to look at problems in life - is to see that everything you currently consider a problem is in reality an opportunity that the universe has sent you ..."

  Läser och tar in allt du skriver. Vet precis hur det är. Men om något år kommer vi båda förstå VARFÖR vi gick igenom vad det än må vara. Tuffa prövningar ger fantatsiska erfarenheter. Varm kram stina

  ReplyDelete
 9. Älskar detta citat! Ska sätta upp det på kylskåpet. Hmm... Men kanske med en bild på mig i en pool :))

  ReplyDelete
 10. Jag återkommer till denna gång på gång. SÅ BRA!

  ReplyDelete