Sunday, August 22, 2010

City life of Palermo

Jag landade på den vackra ön Sicilien på lördagskvällen medan ljusskenet från gatlamporna fortfarande värmde i mörkret. Taxin stannade vid det fina hotellet Quinto Cuanto som låg precis i så mycket citykärna man kan komma. Där åt jag en sen middag själv, vid ytterligare en ensam kvinna som precis som jag, förhoppningsvis också var på väg till möten, människor och vänner. En kall grogg, några ciggaretter, gentlemannaaktiga servitörer och stjärnklar himmel. Jag säger då det. Jag hade en själslig upplevelse, nästintill orgasmisk i styrkan av att kunna njuta så mycket trots mitt enda och egna sällskap. På natten låg jag och såg ut över hustaken på den barockståtliga byggnaden.
Morgonen avnjöts i den vackra innergården där frukosten intogs raskt för att hinna med att vandra omkring i Palermo så mycket som möjligt innan det var dags att ta sig ut till havs och möta semestern på riktigt. Jag finner dessa sicilianska människor som jag mötte - så fantastiskt vackra och unika, den passionerade personligheten lyser så starkt och jag känner mig så tacksam för alla möten.

12 comments:

 1. otroligt vackra bilder! kan tanka mig att folk fragar tusen ganger, men ja vill sa garna veta; vilken kamera du har, ska namligen onska mig en i fodelsedagspresent.. :)

  ReplyDelete
 2. Superfina bilder! Har saknat dina inlägg..känns som en evighet sen :)

  ReplyDelete
 3. Sicilien är en helt fantastisk ö! Besökte du underbara Taormina också?

  Ser fram emot fler bilder fr din resa.

  Kramar.

  ReplyDelete
 4. Vilka härliga bilder, jag hänfördes av din text till bilderna- känner igen känslan du fick. Ensamhet emellanåt är behövlig för välmåendet, anser jag. Ha en skön kväll!
  /Nathalie

  ReplyDelete
 5. Du har en talang att ta bilder som inte har med kamera att göra, du har ett öga för motiv. Fina bilder trots att motiven inte är "snygga".

  ReplyDelete
 6. Åh, jag ÄLSKAR dina bilder!!!!!!!!!!! Kramar/Nicky

  ReplyDelete
 7. Välkommen hem! ( ^-^ ) Kul att ha dig och ditt bloggande tillbaka, om jag får vara lite egoistisk och säga så. Alltid kul och inspererande att se dina fina bilder och läsa om vad du tänker, tycker och känner.
  Härligt, att du haft en bra semester.
  Sköt om dig!

  ReplyDelete
 8. charlotte: Kameraskelett Canon D50 och flera olika objektiv. Ibland kör jag min Canon G10. Beror på.

  Nina: Taormina var jag upp i förra gången, fantastisk bergsstad. Denna gången var vi mest på öarna mer än fastlandet.

  ReplyDelete
 9. tack stina! far se vad det blir. har en liten canon nu som jag varit valdigt nojd med. Men det ar inte pga kameran som ja alskar dina bilder, du 'har oga for det dar' tycker jag, men jag tycker kvaliteten pa bilderna ar valdigt bra ocksa.

  ReplyDelete
 10. Otroligt fina bilder. De där ostarna skulle jag vilja sätta tänderna i!
  Kram från Cilla

  ReplyDelete
 11. Otroligt känslosamma bilder! Blev lite nyfiken på om du reser mycket själv, men det kanske är en för privat fråga?

  ReplyDelete
 12. Natalie: Jag reser ofta någonstans själv men väl på plats träffar jag upp nära, kära och vänner.

  ReplyDelete