Monday, September 13, 2010

Weekend's dinner

Denna krämiga ugnsbakade torsk med champinjoncreme var vad jag slängde ihop när det nalkades middag hemma hos mig i helgen.

8 comments:

 1. Hej fina Stina!

  Nadia här, från St:Erik :) Jag träffade Linnea i helgen som tipsade om din blogg- SÅ FIN!! Så kul att få "träffa" dig igen (fast det är via en dataskärm). Du ser ut å må toppen vilket glädjer mig! Många varma kramar till dig från mig. Hoppas våra stigar korsas något framöver. Till dess- sköt om dig!

  ReplyDelete
 2. Hej Stina,

  maten du lagar ser alltid sa gudumlig ut... kan du inte vara snäll och lägga ut recepten till dina maträtter?!

  varma hälsningar

  ReplyDelete
 3. Nadia: SÅ kul! Jag träffade Linnea i Söndags och hon berättade att du var gravid och hade gift dig på samma dag som hon. Vad härligt för dig! Varm kram stina

  Anonym: Jamen det tar sådan tid, ha ha ... men jag ska försöka.

  ReplyDelete
 4. Genom det skulle du göra mig och SÄKERT tusen andra glada, mätta och belatna... ;-)

  R

  ReplyDelete
 5. RECEPT:

  2 st frysta Findus torskblock
  2 st Matlagningsgrädde
  2st Champinjoncreme
  8 st skogschampinjoner
  Kikomans soya
  Svartpeppar
  Salt
  Ris eller hemmagjord potatismos till.

  Gör så här:

  Sätt ugnen på 200 grader och förbaka torsken i 20 minuter (titta så att den är helvit och inte genomskinlig när den är klar). Ta bort allt vitt skum som kommit ur fisken. Lägg den ugnsbakade fisken i en fin form. Öppna båda champinjonscremeburkarna och smeta över dessa över fisken som på en tårta. Smörstek alla champinjoner som du skivat. Häll båda matlagninsgräddarna över fisken och låt det rinna ner i ugnsformen. Häll ca: 4 msk kikomans soya runtom fisken i grädden, peppra och häll pyttelite salt över. Lägg sedan de smörstekta cgampinjonerna över fisken och in med allt i ugnen. Grädda i ytterligare 20min. Servera denna enkla men supergoda rätt med färska, ångkokta sparrisar, hemmagjord potatismos eller fullkornsris. Så himla gott!

  Så. Lycka till!

  ReplyDelete
 6. tänkte precis be om receptet men så såg jag ju att du hade skrivit det:) tackar
  kram

  ReplyDelete