Monday, November 1, 2010

Preparations

Inför morgondagens halsmandelsoperation har jag återigen hyrt alla boxar med älsklingsserien Six feet under. Jag har inhandlat mat (massa goda, feta fiskar, grädde, potatis och höstgrönsaker som ska kokas till soppor och försättas i stavmixerns tortyr för passering). Krämig yoghurt, italiensk glass samt annan flytande föda för 2000kr (!) ska intas i soffan med alla de nya doftljus jag införskaffat under dagen för att givetvis skapa en så mysig miljö som möjligt under mina två veckor hemma i kurering. I kväll blir det med andra ord storkok igen så att jag endast kan slappna av och riktigt rå om mig själv när jag sedan ligger hemma kvidande i smärta. Jag har försökt äta upp mig lite inför operationen så att jag inte går ner för mycket i vikt under läkningstiden. Det var ett mycket trevligt nöje må jag säga och då är jag redan duktig på att äta ofta och mer eller mindre vad som helst i lagom mängd. Men nu ska här lagas mat för ett helt kompani! 

(coat: Dagmar, sweater: H&M, skirt: Massimo Dutti, basker: Stella Mccartney & bag: Louis Vuitton)

12 comments:

 1. Läskigt med operation. Eller iaf för mig som har värsta sjukhusskräcken.
  Hoppas allt går bra och mycket smart tänkt där med DVD-boxen. Själv hade jag satsat på Mad Men dock.

  Kram

  ReplyDelete
 2. Jag väntar också på min halsmandeloperation! OM du samlar på dig tips så dela gärna med dig! :) LYCKA TILL!!!!

  ReplyDelete
 3. Stackare! Men tänk vad skönt när allt är över sen :)

  Kram...tänk vad mycket bloggtid du får nu ;)

  Martin

  ReplyDelete
 4. Mia: Alla Mad Men har jag redan sett. Två gånger. Samma sak med Entourage.

  Jenny: I'll let you know. Ät upp dig innan bara, det rådet fick jag.

  Martin: Bra tänkt där! Kram stina

  ReplyDelete
 5. Lycka till med operationen! All omtanke till dig - och när du lägger fram det så här, så låter det ju som om det kan bli lite mysigt ändå!

  ReplyDelete
 6. All my best wishes for you and the surgery. Och så hoppas jag att allt går bra smidigt och att du kan vila upp dig ordentligt efteråt! KRAM

  ReplyDelete
 7. I do not understand of which kind of surgeon you have to have Stina ? What for ? Translation is bad or I dont' understand well. Is it agaisnt your your headeaches ?
  Anyway good lukk to you, we will be here to distract you with our little words.

  ReplyDelete
 8. Önskar dig lycka till med operationen och hoppas att du kurerar dig snabbt.
  Minns när min man opererade sig för några år sen och det var inte så roligt.

  ReplyDelete
 9. Hej Stina,

  Jag gjorde min operation i somras och mår väldigt bra idag. Har inte känt av halsen alls sedan dess. Men ett viktigt konstaterande - du kommer inte att kunna äta några gräddiga saker, inte ens om de är mixade.

  När halsen svullnar upp är det mest vatten, isglass och klara soppor som går ner. Gräddiga saker gav mig panik då det blev som en tjock hinna i halsen. Klar köttsoppa och buljong var en klar favorit som gick ner.

  Först efter fyra, fem dagar kunde jag börja tugga så smått och svälja försiktigt. Man får äta väldigt långsamt eftersom det smärtar otroligt mycket när man sväljer. Jag var helt återställd och åt normal mat efter ca 10 dagar. Jag gick ner 3 kilo vilket är mycket för mig. Det gick jag å andra sidan snabbt upp igen efter någon månad.

  Man är oerhört trött de två första dygnen och det är bra att ha sällskap hemma de första 24 timmarna. Jag sov mest och när jag var vaken tittade jag på tv och film.

  Även om det gjorde oerhört ont så är jag väldigt glad att jag gjorde operationen. Har som sagt inte känt av halsen alls efteråt och jag hade ändå fyra fem halsflussar per år tidigare.

  Lycka till!
  Jenny

  ReplyDelete
 10. Lycka till! Och smärtan går över även om man inte tror det i början...
  Man hinner fundera ut massa mat som man är sugen på när man har ont så när smärtan väl släpper så äter man som bara den;)

  ReplyDelete
 11. Shit så underbar du är!! En riktig inspiration. Riktigt fin är du :)

  ReplyDelete
 12. Mi: Jag är specialist på mysighet så det ska nog bli bra dte här. Just nu sitter jag och håller på att hungra ihjäl och det kan jag säga är j ä k l i g t tufft att inte kunna svälja.

  Lotta & Sandra: Varm tack

  Anonym : The tonsills in the back of your mouth. Very hard because now it's gonna be a problem eating for next two weeks.

  Jenny: Gud vilka bra tips. Känner att glass redan är jobbigt, förstår precis vad du menar. Jag ska kämpa och tänka på att du också gjort samma sak!

  Nina: Vem behöver äta när det finns fina ord som dessa? Tusen tack, varm hälsning stina

  ReplyDelete