Wednesday, March 23, 2011

Energy


Den här förmiddagen har vigts åt budgivning på en våning vi gärna skulle sätta tänderna i - men då den gick upp mer än en miljon över utgångspriset (vilket lagligt borde vara förbjudet) så släpper jag den nu och fyller istället på med färsk energi. Det är så irriterande det här med de sjukliga budgivningarna. Inget tröttar ut mig som dem. 

12 comments:

 1. Har du några särskilda önskemål på våningen med tanke på barnet?
  Lycka till! Spännande.
  /Karin

  ReplyDelete
 2. Nej men jeeez! Man har ju närt en slags förhoppning om att det skulle lugnat sig på den fronten efter att det kom upp på tapeten för några år sedan, de falska/lockade utgångspriserna alltså. Det är så absurt prisläge här i Stockholm och fast jag bott här länge så upphörs jag aldrig att förvånas. Har hört att det är få städer i världen som har sådana budgivningar som vi har här i Stockholm och Sverige. Köper du en lgh i ex. New York ser man inte i närheten av sådana budgivningar och lockpriser som i Stockholm. Vet inte om det stämmer dock. Hoppas att ni hittar en lägenhet snart till er nya familj på tre :) Ska bli spännande att få inblick i nya lägenheten och ditt liv som mamma! Tusen lycka till! <3

  kram Mary

  ReplyDelete
 3. Förstår precis vad du menar. Till slut är man väldigt nära att vilja ge upp. Kommer ihåg att vissa budgivningar verkligen kunde suga musten ur en för ett kort tag. Som tur är så hittar man snart nya lägenheter som uppfyller ens krav och önskningar. Men det är vansinnigt att vissa budgivningar skenar iväg som du beskriver.

  Har iaf äntligen hittat en underbar lägenhet, dock inte i sthlm utan i gbg, och hoppas att ni också snart gör det samma.

  Kram och hoppas att frukten piggar upp lite trots allt

  ReplyDelete
 4. Håller med Stina - budgivning är bara trevligt när man säljer, som köpare får den gärna utebli. Det vore toppen om man var den enda som la bud, då kanske man tom kunde lägga lite under - nu drömmer jag, jag vet, men ändå?
  Kram Angela

  ReplyDelete
 5. Hej Lisa här kul o veta var det var för våning som gick upp såååååå mkt..

  Hoppas ni hittar nåt annat..lite tips.
  http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-3rum-vasastan-birkastan-birkagatan-10,-6-tr-1563406
  http://net.sfd.se/webpack/wpBildLista/Default.aspx?firmanr=25375&objgid=OBJ25375_1109507322

  http://www.hemnet.se/bostad/bostadsratt-4rum-vasastan-stockholms-kommun-observatoriegatan-2-a-1549298

  Den sista kan man forma efter eget tycke o renovera..lycka till Kram Lisa

  ReplyDelete
 6. Karin: Självklart! Det ska vara en 4:a i sekelskiftesstil, helst i Vasastan runtomkring där jag bor nu, helst på den gatan faktiskt men det blir nog svårt. Sedan önskar jag att alltför mycket arbete i lägenheten ej är nödvändigt då jag redan totalrenoverat en fyra en gång i mitt liv. Hu!

  Mary, Hanna, Angela: Jag vet, nej det har inte ändrats. Och ja, Stockholm ligger i eliten runtom världen för dessa sjukliga budgivningar. M trodde inte sina öron när han hörde talas om att man alltid måste beräkna ungefär en miljon över utgångspriset.

  Lisa: Renoveringobjektet har jag varit sugen på men egentligen är den för liten och det är SÅ mycket att göra med den lägenheten. Typ exakt allt.
  Så gulligt av dig att jag dör att ge oss dessa tips! Tusen tack! Ska kolla in dem ännu mer noggrant! Tack!

  ReplyDelete
 7. Usch vad trist, hoppas verkligen att ni hittar någon snart!

  ReplyDelete
 8. Jag jobbar som mäklare, dock inte så Stockholm. Jag vill bara säga att från och med 1 april är mäklarna i Stockholm tvungna att skriva ut ett jämförelsepris utöver utgångspriset. Jämförelsepriset sätts inte av mäklaren utan bara med hjälp av statistik i området och är till för att motverka lockpriser. Då kanske det blir lite lättare att titta och buda? Lycka till!

  ReplyDelete
 9. Kan bara hålla med om de sjuka budgivningarna som är i Sthlm!! Vi söker en 4:a i vårt område (strax utanför tullarna) och det är samma sak här dvs man får lägga på en miljon på utgångpriset. En mäklare vi pratade med erkände att de inte vågar vara första firman med att gå ut med ett skäligt utgångspris för folk har vant sig vid denna budgivning och då kommer färre om de fortfarande tror att lgh stiger 1 milj. Helt galet och olagligt!!

  ReplyDelete
 10. Samma här; har vart med om många budgivningar i form av nervösa dagar med spring till telefon varje sekund och sedan till slut vara tvungen att ge upp då priset eskalerat vansinnigt mycket. Det hände till och med att vi vann 2 st budgivningar, trots att vi övertrasserat vår tänkta budget, men vi fick ändå inte huset pga "konstiga" skäl.Till slut så ringde vi om ett objekt precis då den kom ut på annons, en måndag morgon, och lade ett bud direkt och så fick vi den :) (Under vår budget också!) Ibland har man turen på sin sida och olika faktorer leder till att det löser sig till det bästa till slut... Lycka till, tjejen, och vad gott det ser ut! Var hittar man sådana fikon nuförtiden? Kram

  ReplyDelete
 11. Gott, vackert och nyttigt! Trist med lägenheten, vet hur det känns :) Lycka till nästa gång!

  Ha en fin helg! Kram/Nicky

  ReplyDelete
 12. Hej! 1. Det är inte olagligt med budgivning. Om det vore så, skulle säljaren(som är ansvarig) åka i finkan då eller? Som straff för att det var många som ville ha lägenheten?
  2. Det är ingen som tvingar folk att buda. De som klagar har ju själva bjudit!? Alla skyller ifrån sig. Dagens mäklare kom in i matchen som redan pågått ett bra tag. Det är väldigt svårt att övertala en säljare att lägga sitt utpris högst av alla i området. 4.Stina, när din förra lya såldes var det också budgivning. Då klagade du inte. Take care!

  ReplyDelete