Friday, March 25, 2011

An old classic

 
Nu ska jag dela med mig av ett av världens enklaste och godaste middagstips. Denna rätt har jag tillagat frekvent från och med den dagen jag flyttade hemifrån. Det är både en uppskattad vardag samt lördagsrätt.
 Ingredienser:
  • 3 tonfiskburkar (jag köper bara Abbas)
  • 4 dl creme fraishe
  • 2 stycken röda paprikor
  • 2 stycken purjolökar
  • 1 grönsaksbuljongstärning
  • 1tsk socker
  • Vitpeppar
  • Kapris i mängder
  • Valfri form av pasta
Sätt på pastavatten. Skiva upp purjolöken och bryn denna i olja så att den blir lite mjukare i konsistensen. Häll i all creme fraishe i samma stekpanna samt en grönsaksbuljong och låt puttra upp. Häll i socker och pudra över lite vitpeppar. Öppna tonfiskburkarna och låt dessa sila av vätskan och häll sedan i pannan. Rör om. Tärna paprikan i ganska stora bitar och häll sedan i dessa också men paprikan ska inte vara mjuk utan det är viktigt att den behåller en viss del spänst. Smaka nu av. Behövs mer grönsaksbuljong för smak? Släng i ett hörn, samma sak om sötma eller mer vitpeppar behövs.
Häll en redig klick smör i botten på tallriken, lägg på den färdiga pastan och häll tonfiskröran över. Spritsa rikligt med kapris över och njut av detta rätt som till och med är ett snäpp godare dagen efter.

Bon Appétit!



11 comments:

  1. Låter gott, det ska jag testa.
    Ha en trevlig helg Stina!
    /Angela

    ReplyDelete
  2. Oh, vad gott! SKriver ner och gör inköpslista, ska testa i helgen!

    ReplyDelete
  3. Men oj vad gott det låter! Det skall provas i helgen! Önskar dig ett trevligt veckoslut!

    ReplyDelete
  4. Hej!

    Tack! Det ska jag laga till mig och min familj!! Jag är alltid på jakt efter bra recept.

    Maria

    ReplyDelete
  5. Låter verkligen kanongott. Tack för tipset, måste testa. kram Linda

    ReplyDelete
  6. Har testat nu, åhhhhh så gott. En ny favorit :D.

    ReplyDelete
  7. Har lagat och det blev jättegott! Precis såna recept man är på jakt efter. Enkelt men åh så gott! Fler tips tack :-)

    /Marie

    ReplyDelete
  8. Alla: Vad kul! Jag vet! Den är så enkel och så smarrig! Jag lagar ju mat nästan hela tiden men är ibland för lat för att orka blogga om recept - men ska bättra mig.

    ReplyDelete
  9. Tack Stina för dagens middagsrecept! Var verkligen jättegott och matlagningen blev ett perfekt avbrott i tentapluggandet

    ReplyDelete