Tuesday, April 5, 2011

Another delicious one ...

Här kommer ytterligare en enkel och smaskigt god rätt som kanske är festligast på helgen - men smakar lika gott närsom. Mamma bjöd på denna under vår söndagsmiddag senast.

Saint Agur-pasta

Ingredienser 4 pers:
 • Saint Agur (Roquefort), en redig bit
 • 3dl matlagningsgrädde 
 • 1dl créme fraiche
 • 3 pkt bacon
 • Vitlök, en klyfta
 • Valnötter, en påse
 • Socker
 • Svartpeppar
 • Färsk äggpasta
Skär baconet i små bitar och stek i stekpanna. Se till att varje bit får stekyta så blir det godast. Torka då och då ur fettet ur stekpannan så att baconet blir lite torrt och knaprigt men ändå behåller en mjukhet. Smula ner Saint Agur-osten i en kastrull och tillsätt all matlagningsgrädde. Tillsätt (när detta värmts upp utan att koka hårt), créme fraichen, en liten bit av en vitlöksklyfta och strö en aning socker över. Låt värmas upp och rör om så att konsistensen känns fin. Häll detta i en såskaraff. Hacka mycket valnötter i både små och lite större bitar, häll i en skål. Koka upp pastavatten och släng i den färska pastan. Servera pastan med såsen och sprinkla det knaperstekta baconet över och garnera med en stor skopa hackade valnötter. Pudra över lite svartpeppar. Mums!

5 comments:

 1. Det låter jättegott! Jag ska prova!

  Förresten, dina föräldrar ser alltid så harmoniska ut tillsammans, ungefär som om de verkligen har funnit den där andra pusselbiten. Jättevackert. Jag hoppas få känna så en dag jag också.

  ReplyDelete
 2. Jättegott! Jag tar dock "á la bacon" då jag är veggie, men det går ju bra det med! :) Jag bjöd på en äggpasta med räk-och kräftskärtssås i går jag. Reducerade vin med fond, lök och vitlök, sedan massa grädde, dill, persilja och kryddor och så skaldjuren. Servera med parmesan. Supergott! :)

  ReplyDelete
 3. Låter underbart gott. Ska prova ikväll redan :)

  ReplyDelete
 4. Det ser fantastiskt gott ut, det får jag nog laga mig en dag!
  Kram

  ReplyDelete
 5. Maria: Jag vet, dreas sort kärlek är vad jag själv eftersträvar i livet. Men vägen när de var yngre var givetvis krångligare och de har fått rida ut sina duster för att komma såhär längt. Det är viktigt för oss yngre att förstår att denna typ av lugn och harmoni kommer av prövningar tidigare i relationen.

  ReplyDelete