Monday, August 1, 2011

Question

My little Love, why don't you sleep this peacefully during nightime?

12 comments:

 1. He is perfect! Simply perfect. Bless him and his lovely parents.

  x

  ReplyDelete
 2. Min gissning är att ni förmodligen stör varandra nattetid. Det är min erfarenhet från det första barnet som jag tog med mig till det andra. Jag gick upp och ammade nattetid och sedan väntade jag längre tid innan jag "reagerade". Ofta så tror jag att vi svarar för snabbt och kanske stör sömnen och vänjer in ett sämre sovmönster som då ersätts med mat.

  Men, det är min tolkning som fungerade väl för oss. Det finns ju lika många sanningar som det finns barn och föräldrar. För tror man inte på något så är det inte rätt metod för just dig där och då.

  ReplyDelete
 3. So beautiful! <3
  Hang in there, I'm sure that it'll get easier week by week and month by month! If he's waking up just for the hunger, it'll change soon, as he grows and is a more able to eat more at the time! Just try to stay as positive as You have been, it'll get easier, you'll see.
  Just forgot to add to my last comment, that my daughter kept waking up really often not because of simple hunger but because of reflux, just that we got the diagnosis when she was already 14 months.
  But as most mothers can tell you, babies tend to start sleeping better in a couple of months. Until then, You just try to rest as much as You can even if it's during the daytime!

  ReplyDelete
 4. Ett hett tips är att själv försöka sova, eller åtminstone vila, så fort han sover på dagen. Och nattetid; amma liggandes i sängen, då kan du slumra lite under marathonamningar. Sömn är guld värt när man har en liten som vill äta dygnet runt!

  ReplyDelete
 5. grattis grattis vilken fantasisk liten prins, vilken lycka!

  ReplyDelete
 6. Jag e helt inne på Marie's teori. De första veckorna kan det ibland vara svårt att avgöra om de sover eller inte. Ebba var rätt högljud i sitt smackande och gnyende även när hon sov den första tiden. Jag vet att vissa nätter när jag vaknade och klev upp som en robot, tog upp Ebba, satte mig i soffan i vardagsrummet (för att inte störa maken + att jag i början hade svårt att ligga och amma), slog på teven och tittade ner på min lilla dotter. Som jag plötsligt inser faktiskt sover i mina armar. Så efter ett par sådana incidenter, så slutade jag att agera på minsta pip, utan väntade ut henne, tills hon verkligen gnällde. Först då tog jag upp henne.

  Ett annat tips är att inte stöka och böka runt för mycket på natten. Låt lamporna vara släckta, ha det så mörkt som möjligt, prata inte, om det går försök att undvik byta blöja (nuförtiden gör de så fina blöjor att de knappt blir fuktiga). Visa lillkillen att på natten sover vi.

  Håller tummarna för att ni snart kommer in i lite rutiner. Då kommer det garanterat kännas lite bättre!:)

  Kram Sophie

  ReplyDelete
 7. Kära Stina.
  Vill gratulera er med det underbara prinsen :)
  Önskar all lycka i världen
  Tar hand om varandra
  MVH Nara

  ReplyDelete
 8. Enligt min barnmorska så följer barnet den dygnscykel som den hade i magen. L rörde sig på natten i magen eftersom jag låg still då (han somnade nog av mina promenader på jobbet på dagarna). Det tog ungefär en månad innan det började justera sig. Hang in there!!

  ReplyDelete
 9. Hej kära Stina, Det kan ju också vara så att som du vet så var han kanske livlig på natten för då var du still och försökte sova...man går ju och grejar mycket på dan när man var gravid och då gungas dom till sömns...sover på dan och grejar på natten därför kan det vara så....så var det för mig det tog ca 15 månader för min son att sova hela natten....alla barn är ju olika men i början kan det vara just så...Kram och massa kärlek till er, Agneta

  ReplyDelete
 10. Everyone: After reading all your comments yesterday, I tried your tips this night, and actually, we both slept better then ever!

  So thank you very much for helping! /stina

  ReplyDelete