Tuesday, November 8, 2011

Alexis 4 months

Well ... he is my son.

29 comments:

 1. Cool!

  Your son is always so stylish and well dressed. :)
  I actually have almost same aged babygirl (4months in 2 weeks), so it is really interesting to follow your blog and see how little Alexis is growing .

  Stella

  ReplyDelete
 2. Vilken ljuvlig garderob han har!

  ReplyDelete
 3. Grattis Alexis!
  Måste vara helt underbart att fira 4 mån som mamma!!

  ReplyDelete
 4. Lovely! Babies do need a lot of clothing, what with all the changes, etc.
  My husband and I don't have kids - yet - but when and if, their wardrobe will be as organized as their parents. There is no reason it shouldn't be.

  ReplyDelete
 5. Åh, vilken fin garderob!
  Många bodies ser jag, vilket märke tycker du håller högst kvalitet?
  Vore kul om du la ut urvuxna barnkläder i shopen sen :)
  Kram Karin

  ReplyDelete
 6. Vad sött! Stina Style! ;)

  ReplyDelete
 7. Haha its adorable! Of course you will transfer your biggest passion on to your kids! I must say that Im impressed with that you almost always make a comment to the comments, you are very attentative of your readers. Well done!
  I truly enjoy reading your blog, Im probably one of your readers that are the furthest from Sweden. My husband and I currently live and work in Nigeria...

  ReplyDelete
 8. Haha, He has more clothes than me! And I am not growing anymore, hopefully!

  ReplyDelete
 9. Alexis is rocking the walk in closet!

  ReplyDelete
 10. Men vad fint! Inte utan att man blir lite sugen på att skaffa smått så det kan göras en liknande del i vårt dressing room här hemma ;-)

  ReplyDelete
 11. Gulligt! Undrar hur garderoben sett ut om du hade fått en dotter?! Vi kanske får se det en dag, vem vet..? Det vore ju ganska praktiskt om inte annat att din dotter kunde ärva (läs:sno) alla dina fina märkesplagg och väskor :) Om inte det, så skulle din framtida svärdotter nog ta över den uppgiften med stor glädje. Kram på er.

  ReplyDelete
 12. Å vad fint var har du köpt galjarna kram Louise

  ReplyDelete
 13. So sweet! Reminds me of the closet of my two sons when they were babies. Nowadays they are taller than me..Sigh ;)))

  ReplyDelete
 14. Hej! Jag har en dotter född samma dag som din Alexis. Men, fyra månader idag? Räknar du veckor?

  ReplyDelete
 15. Karin: Hans bodies är från Ralph Lauren, Petit Bateau, Burberry, Mini Rodini och några från H&M.
  Ralph Lauren är stora i pikeer och små i övriga bomullskläder i storleken, men fantastiska i kvaliten med tjock fin bomull. Petit Bateau är små i storleken och bra kvalitet där likväl. Burberry är så välsydda och Mini Rodini kul och bra kvalitet. Men H&M tycker jag också om om jag ska vara helt ärlig.
  Pyjamas därimot köper jag bara från Petit Bateau, där har jag märkt stor skillnad. Han byter pyjamas varannan dag och dessa tvättas med andra ord väldigt ofta och då tycker jag PB håller bäst kavlitet.

  Jasmin: Jag tänker kvalitet framför kvantitet. Så det hade säkert varit små ballerinor och trenchkappor med några kjolar och fina spetsbodys i fina pastellfärger som ljusblått, ljusrosa, ljusgult och beigt. Hoppas jag får en dotter en dag. Det vore ju en gåva att ha en av varje!
  Men jag tycker inte om att ha för många klädesplagg, det blir bara oanvänt och rörigt, det är bättre att ha några fantastiska plagg som man använder och älskar!

  Elin: Jag räknar veckor. Men det är confusing tycker du inte?

  ReplyDelete
 16. "små ballerinor och trenchkappor med några kjolar och fina spetsbodys"

  Varför ska det vara skillnad på pojkar och flickor? Vid fyra månaders ålder! De är ju BARN för tusan! Varför pådyvla dem könsroller? För var så säker: Omgivningen behandlar barn mycket olika beroende på vad barnen har på sig, även om de inte har för avsikt att göra det.
  Om flickor "förgulligas" blir de behandlade därefter, och hur påverkar det deras självbild på sikt?
  Många års erfarenhet av barn säger mig att ALLA barn vinner på att få bära unisex-kläder. Tids nog kommer de att vilja nischa sig utifrån sitt kön, men under de första åren när präglingen är som störst och djupast - då bör de få vara BARN, snarare än "pojkar" och "flickor"!

  Håller du inte med om du tänker efter?
  /Karolina

  ReplyDelete
 17. Hej! Måste bara kommentera Karolinas kommentar. I mina ögon är det just detta tankesätt som befäster könsrollerna! Varför får det inte finnas en skillnad? Varför måste ett barn "förgulligas" bara för att det har söta kläder? Varför är unisex (ofta neutralt och "manligt"!) det "rätta"? Varför kan inte både pojkar och flickor ha gulliga och rosa kläder? Varför anses just det flickiga som sämre och mindre värt? Om vi kvinnor istället hade lyft fram det kvinnliga och gulliga som en styrka istället för att jämt utgå från att det är tecken på svaghet/"mindre värt", så hade kanske samhällets och människors synsätt till slut förändrats och man slutar ha förutfattade meningar beroende på hur folk ser ut? Och man slutar anse att det "manliga" är måttstocken vi alla ska följa. MVH Laila

  ReplyDelete
 18. Snälla Stina, var har du köpt galjarna kram Louise

  ReplyDelete
 19. Bra kommentar Laila! Håller med i mångt och mycket.

  Stina, love your blogg!

  ReplyDelete
 20. Karolina: Precis som kommentatören nedan skriver är det ju sådana som du som skapar dessa klyftor för att ni i det fullaste allvar tror att könsfördelningarna uppkommer av sådana infantila saker om rosa och blått?! Det handlar om uppfostran, det handlar om hur familjen barnet växer upp det har det och visar inför barnet. Hur barnets mor och far tydligör att flicka respektive pojke är. Jag säger alltid till M att vill Alexis rida, måla, dansa och sjunga kommer han få göra det! Precis som om jag får en dotter så får hon göra precis det som hon gillar, oavsett om det är basket eller att samla på bilar.
  Alexis är klädd i väldigt neutrala färger. Grått, vitt, beige, ljusblått, ljusgult etc, alla färger som också en liten tjej kan bära! Det handlar oftast om min personliga smak, Alexis kan ju inte välja själv. Men vill han ha en rosa skjorta när han blir äldre så spelar väl det ingen roll. Färger är färger och inget mer än så, det handlar om hur du väljer att uppfostra ditt barn, vilka synsätt du förmedlar. Det är det som är av vikt för hur ett barn utvecklas och lär sig tänka.
  Färgdiskussionen tycker jag är uråldrig.

  /Stina

  Louise: I Schweiz.

  ReplyDelete
 21. Vi vuxna tenderar att omge flickor med fredssymboler och annat som signalerar mjuka värden, och att sätta på pojkar kläder som signalerar tuffhet och styrka. Jag tror det ligger en fara i det, och skulle därför tycka det vore skönt om vi släppte på könsnormerna i barnmodet, som bara blivit starkare och starkare sedan 80-talet. Kläder signalerar väldigt mycket till omvärlden och därmed givetvis hur barnen ser på sig själva. För visst känns det väldigt olika att se en skir klänning med blommor och fjärilar än att se en Spidermantröja och militärmönstrade byxor...
  Självklart är det som du säger, Stina, att hur föräldrarna är mot sina barn är det viktigaste för hur barnen mår och ser på sig själva. Men kläder är naturligtvis en del av helheten, och det första främmande människor ser av ett barn. Det präglar oss helt enkelt.
  /Karolina

  ReplyDelete
 22. Karolina: Där kan jag hålla med fullkomligt. Att killar ska vara tuffa och tjejer sköra och sårbara. Men det ahndlar nog också om uppfostran där, att man låter pojkar gråta och vara små precis som man kan bejaka en tuffare tjej. Att det är spindelmannen på killens tröja och my little pony på tjejens är ju bara att beklaga. tur att jag hatar tryck på klädesplagg, då blir det kanske mindre tydligt. Fast dagis, skola etc påverkar nog mest i sådant. God kväll! /Stina

  ReplyDelete
 23. Bra talat! Vi var nog lite mer eniga än vad jag trodde från början :)
  /Karolina

  ReplyDelete
 24. Do you know Waddler, that's so sweet that I wanted to share this brand with you. I imagine little A so cute in the lama & alpaga hooded jumper !

  Perhap's I miss winter a little bit.
  Bises à toute la famille

  ReplyDelete
 25. Karoline: Ja det kanske vi var.

  Emanuelle: OMG so cute! Adorable! Thank you!

  ReplyDelete