Tuesday, November 29, 2011

Home made pralines

These little beauties are what kept me up half a night. Making my own pralines proved to be more difficult and time consuming than what I thought. But I can only blame myself because in the middle of all the chocolate mess, I decided to make two different fillings instead of one, which was the initial plan. So some are covered with 85 percent dark chocolate with creamy lemon curd inside and the others are covered with dark chocolate and have milk chocolate inside with small hazelnuts. Then I just used the fantasy and decorated them.
Four things are necessary for this captivating baking activity: high quality chocolate, knowledge about the heating process, patience and good finger precision.

19 comments:

  1. Tjusigt!
    Vilket fint socker, vart har du hittat det, och vad har du använt för formar? Ser mkt proffsigt ut - tårta nästa!
    Bilden är supersnygg - min stil precis.
    Kram A

    ReplyDelete
  2. Åh underbart socker, precis som jag hade tänkt ha på mina vita praliner som jag ska göra för mitt bröllop, vart kommer det ifrån?

    Det finns inga gränser för dina talanger.

    //Á.

    ReplyDelete
  3. Så fina praliner! Kanske du kan lägga upp recept? Jag gillar verkligen den här bak-perioden du har på gång nu. Så inspirerande :)

    ReplyDelete
  4. Beautiful. Where are your plates and cups from?
    Josefina

    ReplyDelete
  5. OK, chocklad, cupcakes, vintips etc är jättebra och trevligt, men börjar detta förvandlas till en matblogg?

    ReplyDelete
  6. angela & astridur: I välsorterade livsmedelsbutiker.

    Hanna: Vi får se om jag orkar. Många steg. Phu.

    Josefina: Rörstrand

    Anonym: Ja det är i allafall inte en skidblogg var så säker. Det är en livsstils/fotoblogg och alla tre nämnda ting är saker som finns i mitt liv för jämnan och saker som jag tycker om att fota/förtära/bjua på.

    Men just nu är jag förvisso inne i en bakperiod - men hör inte det julen till kanske?

    ReplyDelete
  7. Vem vann din o Kotyr'sunderbara tavling???

    ReplyDelete
  8. De ser helt fantastiska ut och även jag hoppas att du har tid att lägga ut receptet. Kram Linda

    ReplyDelete
  9. Oh, vad kul att se! Jag gjorde praliner till jul under flera år, men har helt kommit av mig... Får nog försöka igen i år, för det är ju roligt även om det är lite pilligt. Gillade muffinsen också! En fröjd för ögat. MVH Laila

    ReplyDelete
  10. tenkte med engang da jeg så bildet, tro hvor hun har kjøpte disse lekkerbitene hen?

    Også har du laget dem selv?!?!?

    Wow, jeg er mektig imponert, så utroli flink og ikke minst tålmodig du må ha vært :)))

    Nyyyyt -

    ReplyDelete
  11. Hej Stina, på groupon idag kan man köpa en princess-fillerbehandling på ett valfritt område. Behandlingen gäller på Karla Hår och Hud Studio. Eftersom jag endast gjort filler en gång, och det var på ellipsekliniken är jag väldigt okunnig inom området. Enda anledning till att jag kan tänka mig gå dit är priset, men tror du det är lika säkert som på ellipse?

    ReplyDelete
  12. Proffsigt och gillar att du visar vad du äter/bakar :-)

    //Jessica E

    ReplyDelete
  13. Du kanske ska byta karriär? :)Ser ju helt fantastiskt ut med det du har bakat och nu dessa chokladhistorier. Fint foto med.

    ReplyDelete
  14. Awesome ,marvelous. If you didnt tell these are your handmade pralins I think you bought them from a patisserie.Your handskills are perfect in many area.
    Best wishes
    Canan

    ReplyDelete
  15. Åh vad fina! Så perfekta! Fyllningarna låter delikata. Vad duktig du är Stina, och som vanligt - mycket inspirerande. Visst är det kul att uttrycka kreativiteten på olika sätt, allt från att sätta ihop en outfit, till att fotografera, måla, baka, etc.

    ReplyDelete
  16. herre min, detta ser gott ut. och HÖRS gott ut! vilken energi du har som orkar pyssla så mycket och välgjort :-)

    ReplyDelete
  17. anonym: Du får själv avgöra vart du vill gå. Men rabatter till höger och vänster brukar jag inte tycka om för då är de beroende av kunder. Men kolla upp att de är sjuksköterskor och läkare så borde det går bra. Lycka till.

    Everyone: thank you for the lovely and kind comments. I am still in the kitchen, trying a differet frosting technique and are planning on some Pepparkakor.

    ReplyDelete
  18. Tipsar om mitt eget recept på urgoda och relativt enkla (allt är relativt) praliner!

    http://madebymaryblogg.blogg.se/2011/november/chokladdoppad-lakritskola-med-havssalt.html#comment

    Kram Mary

    ReplyDelete
  19. Yeeey, chic gingercookies by Stina!!!

    ReplyDelete