Wednesday, June 27, 2012

8.30pm

Who can say no to a refreshing Gin'n Tonic before dinner after 35 degrees and pure sun all day long?
 Well, most certainly not me.
Skål!

13 comments:

 1. Not I, said the fly and took a sip of your glass as well. ;-) Cheers! xox, Macs

  ReplyDelete
 2. Skål, favoritdrinken på sommaren!

  ReplyDelete
 3. Oh it must be nice to have that kind of money... I´m giving birth in a month and I don´t even know where we´re gonna live because we can´t afford just about anything...
  Don´t get me wrong, I´m very happy for you and your family, but please enjoy every second of it to the fullest...

  ReplyDelete
  Replies
  1. I do, but I've worked hard all my life and so has my family. And now when I'm on mothers leave, M is the one working very, very hard to make us able to have a certain kind of lifestyle. Believe me, I'm very thankful!

   Delete
  2. Stina!
   Tack för alla underbara bilder - man riktigt känner doften av cypress och lavender...
   Hoppas att ni har det härligt!
   Med det sagt skulle jag bara vilja kommentera att jag inte tror att det är så enkelt som att säga att det finns ett rakt samband mellan att arbeta hårt = ha möjlighet att upprätthålla en viss standard i livet. Det tror jag t ex. inte en heltidsarbetande förskollärare med tre års universitetsstudier bakom sig skulle hålla med dig om. En del har lite tur och föds in i rätt familj med rätt ekonomisk status och behöver inte "arbeta så hårt", andra gifter sig in i rätt familj och andra har bara turen att vara på rätt plats vid rätt tillfälle. Livet består mest av tillfälligheter - tror jag. De flesta (mig själv inberäknad med sex års universitetstudier) lever helt vanliga ganska oglamorösa men ändå rätt underbara liv. Jag själv kan uppskatta att glädjas över dem som har det bra och ekonomiskt bättre än vad jag själv har - för jag tycker att jag ändå har ett bra liv.
   Bara några tankar från mig
   Kram Mari

   Delete
  3. Mari: Självklart! Men man väljer också vilken typ av utbildning man vill nyttja för att sedan ta den ekonomiska konsekvensen av detta. Alla vet att utbildar man sig till förskolelärare eller dylikt kommer man aldrig bli rik på enbart sin lön. Men det sagt är uppgivna yrken några av de viktigaste i vårt samhälle och jag tycker de borde prioriteras med en hög lön just på grund av detta. Men verkligeheten ser annorlunda ut.
   Så väljer man att utbilda sig inom en katekori som man redan vet har en sämre mäjlighet till ekonomisk förtjänst är ju detta också ett val man gör.

   Men jag håller givetvis med dig att många föds in i rätt familj, gifter sig till samma förmåner, ärver eller bara har turen med sig.
   Hos min familj är det hårt arbete, samma sak i M's föräldrars familj. Vilket är den typen av framgång jag respekterar högt, för då vet man värdet av pengar på ett annat sätt än om man fötts in i en enorm rikedom. Vi har några vänner som är några av USA's rikaste familjer och deras barn är betydligt mer otacksamma. Vilket också är naturligt när man tänker på det i ett vidare perspektiv!
   Tack för ditt inlägg och lycka till!

   Delete
  4. Hej igen Stina!
   Mitt inlägg var absolut inte någon kritik av vare sig din eller M's familj. Det var mer än fundering över ordvalet "hårt arbete = god ekononomi".
   Jag håller helt och fullt med dig om att vi gör våra val när vi väljer utbildningar. Och visst är det så att yrken inom typiska "kvinnoyrken" i t ex. vård och omsorg skulle ha en bättre löneutveckling?! Arbetsinsatser vi inte klarar oss utan i samhället. Ta bort sjukvårdsbiträden, ambulansförare etc. - hemska tanke.

   Själv har jag först utbildat mig till lärare och sen till Fil.Mag. i Historia- inte mycket till karriär möjligheter där inte - men så otroligt roliga områden att arbeta inom. Själv skulle jag inte trivas att arbeta inom ekonomi och jag är absolut helt världelös som entrepenör så ja, vi gör helt klart våra val i livet :). Det är det som gör livet nyansrikt speciellt för en nyfiken filur som jag.
   Ha det nu skönt i solen med familjen
   Kram Mari

   Delete
 4. do you have a nanny?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Yes, in Sweden, a couple of hours per week!

   Delete
 5. Stina your family, the pictures a little bit everywhere at the French Riviera, are wonderful.
  Do you know that sometimes I found very orginal clothes there : tops or scarfs etc., or anything into these French markets so typical in the South.
  Continue well your beautiful vacation with your family and Alexis.

  ReplyDelete
 6. Stina your family, the pictures a little bit everywhere at the French Riviera, are wonderful.
  Do you know that sometimes I found very orginal clothes there : tops or scarfs etc., or anything into these French markets so typical in the South.
  Continue well your beautiful vacation with your family and Alexis.

  ReplyDelete
  Replies
  1. I know! Me and mum found beautiful white silk beach dresses that especially mum use!
   We buy lots of fresh fruit and food there!

   Delete
 7. Oh looks like a good day! skål ^^

  ReplyDelete