Friday, September 4, 2015

Permanent Makeup - Questions to Jenny Hanzon

1. Hur länge sitter en permanent makeup? 
Svar: Pigmenten innehåller inte metaller utan är framtagna ur mineraler vilket medför att de bleknar succesivt och har en C:a duration på 2-4 år men det tar längre tid innan de är helt bortblekta - Mycket individuellt. 


2. Vad bör man tänka på innan man beslutar sig för att göra en? 
Svar: Man bör bara tänka över att det är en tatuering som trots allt inte går att tvätta bort, utan är relativt permanent. 


3. Hur vet jag vilken form, färg jag önskar på till exempel mina läppar eller för ögonbrynen? Kan man skapa en form på ögonbryn eller läppar som jag önskar men inte har medfött? 
Svar: Vi kommer gemensamt fram till färg och form innan tatueringen påbörjas, genom sminkning och genomgång av färger, men det är patientens egna pigment i huden som styr färgutfallet i viss mån. 

4. Vad gör man om jag inte blir nöjd? 
Svar: Mitt mål är förstås att alltid få nöjda kunder och därför har vi ett kostnadsfritt återbesök inlagt tidgast 3 veckor efter 1:a tatueringstillfället. Då kan vi korrigera och ev kompensera färg och putsa på formen. 


5. Gör det mycket ont? 
Svar: Jag har utmärkta bedövingssalvor så det brukar inte upplevas som väldigt smärtsamt, men kanske lite obehagligt initialt.


6. Hur får man ögonbryn att se naturliga ut i stället för en målad artificiell look? 
Svar: Man tatuerar brynen med en så kallad 3 D teknik för att en naturlig effekt. Det innebär att man lägger tatueringen som strån i olika kulörer.


7. Bleknar färgen? 
Svar: Färgen bleknar succesivt under årens lopp. Detta sker med stor individuell skillnad, men generellt under en 2 -5 års period.


8. Hur ser man ut efter? Kan man jobba eller ska man ta några dagar ledigt? 
Svar: Man kan jobba nästa dag, men får räkna med ett överskott i färg de första dagarna och möjligen en liten svullnad som lägger sig under 1:a dagen. 

9. Hur lång tid tar det innan man får se slutresultatet? 
Svar: Man ser hyfsat det färdiga resultatet efter 1 -2 veckor. 


10. Räcker det att gå en gång? 
Svar: Det kan räcka med en behandling, men oftast behövs ett återbesök efter tidigast 3 veckor, för att få ett fullgott resultat.  


Boka tid hos Jenny på www.ak.se3 comments:

 1. What a pity that your fantastic blog becomes more an advertising to sell your work, clothes, etc than the so BEAUTIFUL pictures that you made of all things/travel/persons before.

  ReplyDelete
  Replies
  1. My blog is part of my life and my life contains work so it's a natural mix.

   Delete
 2. Pfft everyone's a critic! Of course this is a big part of your life and I love reading about it, I'd really like to do this, since I have become a menopausal woman "phrases you never think you'll say" my eyebrows have decided to stop growing!

  ReplyDelete