Thursday, November 19, 2015

Abundance

This is the third time I gather clothes for children and growns ups and now when I'm finished, I have three big sacks of things I will drive and leave directly to the refugee camp.

We live in a world of ABUNDANCE and we have to give to those who have less. Everyone can do something, small or big and at this moment the refugges camps in Sweden (and probably everywhere where you readers live) need warm clothes for children. Not just clothes in general, WARM clothes for winter. I went to H&M to buy some winter jackets, winter trousers, skii suits and boots for the children that needs it.

In Västberga I will go and drop of what I have collected and bought, please read more here!

You can read more HERE on what you can do, leave clothes etc.

@vigorvadvikan is an Instagram account that always need volunteers and if you don't know what to do or if you have less to give in money or garments, a helping hand is always appreciated. Google or ask the authors at VI GÖR VAD VI KAN to get help on what direction to chose. They don't need clothes at the moment, they need volunteers who can help sort what people have left and they need money!

I'm proud to say that Sweden has taken the highest refugees PER CAPITA in Europe. I feel so horrified how the rest of the countries except Germany who took 800.000 can just have their boundaries closed or take very, very few. It should be calculated by European Union and force every country to take a percentage that is balanced with the finance and the resources, but no one should be allowed to say NO!

Why should some do it all and the rest just not? We have to do what we can, even if it means a lot of trouble also.

Where is this world going, can't helping questioning things ...

10 comments:

 1. Jag hoppas att Sverige kan hålla ihop som nation och att vi inte drabbas för hårt finansiellt. Om man kan bo kvar i Sverige återstår ju och se. Jag håller med dig att alla borde ta ansvar men Sveriges migrationspolitik är tyvärr inte den bästa. Det handlar inte alltid om hur många vi tar emot. Vi måsta kunna hjälpa dem också. Idag möter Sverige problem inom skola, äldreomsorg, unga som mår psykiskt dåligt, bostadsproblematik och finansiella problem. Att ta sig an svårt sjuka människor som kanske har en högre utbildning men som får vänta 2(!) år innan de kan verka i svenska samhället hjälper varken dem eller oss. Om Sverige kommer kunna klara denna utmaning återstår och se. Den svenska immigrations poltiken har varit sårbar länge, ingen har velat ta tag i den och inte hjälper det när vi ska ta oss an så många människor. Jag vill att mina barn ska växa upp här men i nuläget vet jag inte om det går att genomföra då det finns för många fallgropar och hotbilder mot det landet som är så fantastiskt i grund och botten- ingen kommer vara lika vänlig mot oss när vi behöver hjälp.Har du schweiziskt medborgarskap eller får du det vid eventuellt giftermål? När gifter ni er? Kan du tänka dig bosätta dig där permanent om det skulle braka ihop i Sverige?

  ReplyDelete
  Replies
  1. Vad menar du med fallgropar och vad är det som skall braka ihop i Sverige? Utveckla gärna...

   Delete
  2. Det finns oerhörda fallgropar i Sverige. Människor som kommer hit och som utnyttjar det svenska systemet, svenskars naivitet till exempel, att vi inte vill inse vad som händer förrän det är försent, hela flyktingprocessen där flyktingar säger att de är 16 år när de i själva verket är 30 som ingen kollar, att vi ger asyl till i princip alla som söker, att folk flyktingar på flyktingbostäder klagar över att de får pasta till middag och att det inte är styrt av islam(!), att de inte har samma värderingar, respekt och kulturella likheter som svenskar och vägrar att anpassa sig för att de har bestämt sig hur de ska bete sig och hur de tycker det ska vara. Mitt inlägg ovan visar ju redan på att vi är svaga som land. Att vi faller inom skola, vård ska vi inte ens tala om, stackars psykiskt sjuka unga människor som behöver akuthjälp NU men som inte får det, den stora bostadsbristen och som sagt finanserna. Regeringen gick ut med bara för ett tag sedan att de ska öka sina skatter på pensionärerna?? Pensionärer som har byggt upp hela nationen med blod svett och tårar och som bidragit till vad Sverige är idag. Pensionärer ska inte få sina intjänade pensionspengar. Vi höjer pensionsåldrarna. Jag bor i Malmö så jag får se allt detta från väldigt nära håll. Malmö är en fantastisk stad som växer och växer med sin närhet till Köpenhamn men tyvärr har staden länge gett ut miljardbilopp bara i socialbidrag under en väldigt lång tid. Hur länge ska underbara Malmö orka?

   Det är bara en tidsfråga innan hela riket brakar ihop. Och ju tidigare desto bättre så vi kan börja bygga upp det igen. Sedan att England ska håna Sverige och anklaga oss för att självmant ta emot invandrare och att vi kommer förstöra hela Europa är bara så tråkigt att höra men en del av det är ju sanning. Även USA skriver om detta i deras största tidningar. Sverige som är så välkänt för så många bra grejer mobbas nu av andra länder i det här läget.

   Hur är det med Danmark? Finland? England? Frankrike? Italien? Ingen av dessa länder vill ta in några alls trots att vi tillhör EU. Danmark vill inte ens sätta upp gränser trots att vår migrationsminister akut säger stäng gränserna NU eftersom vi inte kan ta in fler.

   Fru K, allt jag skrivit säger sig självt. Det är bara en tidsfråga och det är tragiskt att ett land faller på sin egen socialpolitik där vi vill hjälpa andra och tror att vi kan det och när vi väl gör det så faller vi ihop i processen för vi kan reda ut det. Jag är glad att jag ändå har tankar på att inte stanna kvar för inte vill jag att mina barn ska leva i ett land som dessutom nu har höjts till hotnivå 4(!!!!) och där flera ISIS medlemmar går fritt bland oss, utan någon som helst kontroll för ''vi ska ju hjälpa alla från krig''. Jag vill inte heller att en framtida pension ska bli lidande där gamla i Sverige likaväl kan bo på gatan för ''de kan ju ändå inte bidra med något''. Och då har de jobbat i hela sina liv.

   Jag skulle också vilja säga att ni ska vara källkritiska till allt ni läser för media idag är korrumperat och mycket av de skriver är inte sant. Hela sjukvården är ju korrumperad av läkemedelsverket exempelvis. Det är dags att börja ifrågasätta allt i detta land för inget är säkert längre och man kan absolut inte ta någonting för givet för då gör du dig själv en otjänst.

   Delete
 2. Bravo and chapeau, dear Stina!!!!!!
  We always should act with love and humanity and with our heart!!!!!!
  Whatever the future will be.

  Do yoiu have any suggestions for Stockholm with kids? we are there in december with our four kids.
  Especially tips for eating with kids would be lovely. As Stockholm is rather expensive for non swedish. Or any suggestions for cool and nice locations?
  Sorry to ask, and please only if time permits ;-)!!!!
  All the best and greetings, B.

  ReplyDelete
 3. good job Stina!
  Vi ska vara glada att vi bor i ett land folk flyt till och inte ifrån!

  ReplyDelete
 4. Well, Finland has taken 30 000 and it's kind of crisis here... Our language is difficult, there are no jobs and the refugees have protests about the food. Really:) Actually none knows what will happen to the wealth of nations but nice that you have believe!

  ReplyDelete
 5. Yes but in a way with all what you have, and buy, its normal to give a little bit.
  The terrorist were inside of all these migrants dont forget it!
  Regards

  ReplyDelete
 6. in Germany 800.000 people in 2015 !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 2016, 2017 .... +++++

  ReplyDelete
 7. Vad glad jag blev att läsa dina rader, att du tänker och skriver så. Precis som jag tycker. Det är självklart att hjälpa till. Jag är inte ett dugg rädd att Sverige ska braka i hop, inte Tyskland heller där jag bor. Vad som skrämmer mig väldigt mycket är att SD får så många väljare. Att inte människorna tänker ett steg längre. Vad tror ni Hitler sa/gjorde för att få makten? Han började med att ge ALLA jobb, bra va? Hur det slutade vet vi alla.

  ReplyDelete
 8. Sorry I am late to the party... But I have to write something, now that France has said WE can't open the doors to all who need help, and even Shengen is being discussed.
  I am in Italy. We have been rescuing refugees from the sea for year, without help from the UE. Now that the crisi is more intense, I can't believe someone thinks we should stop helping them...

  ReplyDelete